Terug naar overzicht

De 5 mooiste panorama's ter wereld

  • Moraine Lake, Rocky Mountains, Canada

Een prachtig uitzicht vergeet je nooit meer. Het laat je zien hoe mooi de wereld is en zorgt ervoor dat je even stil wordt. Wij lijsten de vijf mooiste panorama's ter wereld op. Geniet ervan!

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Machu Picchu @ Peru

Op zo'n 2.430 meter hoogte vind je misschien wel dé publiekstrekker van Peru: Machu Picchu. Het is een ruïnestad waar je nog heel wat van de Incabeschaving terugvindt. Wandel even naar de nabijgelegen bergen om een prachtig uitzicht te hebben over de stad en de omgeving. Aan de noordkant van de stad steekt een 2.700 meter hoge bergtop uit. Die kun je ook te voet bereiken via een steile klim waarbij een goede conditie nodig is.

 

2. Banff National Park @ Canada

Banff National Park is gelegen in de Rocky Mountains en het oudste nationale park van Canada. Met zijn gletsjers, bergen, gekleurde meren en verschillende buitenactiviteiten is het een enorme aanrader. Must see zijn Lake Louise en Moraine Lake, vanwaar je een fenomenaal uitzicht hebt op het heldere water en de achterliggende bergen.

 

3. Mù Cang Chai @ Vietnam

Je hebt misschien nog nooit gehoord van Mù Cang Chai, want het is bij het grote publiek niet heel bekend. De beroemdste rijstvelden vind je dan ook wat verder in Sapa. Dit terwijl het landschap met rijstterassen van Mù Cang Chai wel echt de moeite waard is. De bergen worden bedekt door honderden rijstvelden die reiken zo ver het oog kan kijken. 

 

4. The Great Ocean Road @ Australië

The Great Ocean Road is 243 kilometer lang en loopt In Zuid-Australië helemaal van de oostkant naar de westkant. De weg werd gebouwd door soldaten die terugkwamen van de Eerste Wereldoorlog en is dan ook gewijd aan de slachtoffers van die oorlog. Het is daarmee meteen ook het grootste oorlogsmonument ter wereld. De weg loopt langs verschillende bezienswaardigheden, mooie landschappen en fenomenale kustlijnen. Zo kun je onderweg ook De Twaalf Apostelen bewonderen. Een aanrader!

 

5. Torres del Paine National Park @ Chili

In het zuiden van Chili ligt het Nationaal park Torres del Paine in de uitlopers van het Andes-gebergte. De natuur is er buitengewoon, met bergen, gletsjers, meren en rivieren. In 1978 werd het park door UNESCO aangewezen als biosfeerreservaat. Je kunt er gemarkeerde wandelpaden volgen, zo is de W-route enorm populair. De volledige trek duurt zo'n acht tot negen dagen. 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord