Terug naar overzicht

De 7 leukste foodhallen in eigen land

  • © Visit Mechelen

Foodhallen? Wij zijn grote fan! Je vindt er de hele wereld onder één dak en kunt er proeven van verschillende culturen. Wij lijsten daarom de zeven leukste foodmarkets in België voor jou op!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Wolf @ Brussel

Wolf opende in 2019 en was daarmee de eerste foodmarkt in onze hoofdstad. Voor de inrichting van Wolf werden zoveel mogelijk voorwerpen uit het oude gebouw herbruikt en gerecycleerd. Zo werd de overschot van het glazen dak herwerkt tot lampen en de marmeren toonbanken vormen nu de hoofdbar. De naam Wolf verwijst dan weer naar de tijd dat het gebied nog één groot moeras was waar wolven vanuit het Zoniënwoud naartoe kwamen om te drinken. Binnenin vind je negentien verschillende eetstandjes, een brouwerij en een chocoladefabriek.

Meer info via wolf.brussels

 

2. Vleeshalle @ Mechelen

Ook de Vleeshalle in Mechelen is nog maar sinds 2019 open. Het prachtige gebouw staat er al sinds 1881 en was vroeger - zoals de naam doet vermoeden - een markt waar slagers hun vlees verkochten. Tegenwoordig verwelkomen dertien verschillende standhouders je hier met open armen en kun je onder andere de lekkerste Spaanse, Marokkaanse, Italiaanse en Mexicaanse gerechtjes proeven. Houd trouwens de kalender in de gaten, want af en toe worden er ook leuke events georganiseerd!

Meer info via devleeshalle.be

 

3. Hal 16 @ Gent

In het noorden van Gent ligt het gezellige Hal 16. Het historische gebouw is mooi bewaard gebleven en het knappe zaagtanddak katapulteert je terug naar het industriële verleden van de stad. Bij Hal 16 kun je kiezen tussen drie verschillende soorten food: pasta en pizza, burgers en Argentijnse grillgerechten. Daarnaast wordt er in de eigen micro-brouwerij ook heerlijk bier gebrouwen. Santé!

Meer info via hal16.be

 

4. De Met @ Aarschot

Tegenwoordig hebben ook kleinere steden als Aarschot hun eigen foodhal. De Met opende begin 2020 haar deuren en telt zes verschillende zaken. The Avocado Bar is dé plek voor liefhebbers van het groene superfood. Bij Bambu Street Food proef je de lekkere Vietnamese keuken (wij aten hier al ramen en geloof ons: om duimen en vingers bij af te likken!). Je koopt vers vlees bij De Vleesbar slagerij en kunt heerlijk aperitieven bij Jaco’s Cocktail. Ook De Met heeft haar eigen microbrouwerij, genaamd Den Druppel.

Meer info via Facebook.

 

5. De Cierk @ Oostende

De oosteroever van Oostende is dé place to be voor hipsters en foodies. Behalve hippe winkels en koffiebars opende Oostende er vorig jaar in de oude vismijn haar eigen foodmarkt, De Cierk. Er wordt in de foodmarkt vooral gezorgd dat de keten zo kort mogelijk is, daarom koop je er voornamelijk vis die rechtstreeks uit de zee komt. Je vindt er daarnaast ook verse zuivelproducten én zilt-bereidingen zoals zeewiermayonaise, seaweedchips en veggie zeewier bacon.

Meer info via decierk.be

 

6. La grande poste @ Luik

Onlangs opende in Luik de eerste foodmarkt in het centrum van de stad. Bij de zeven verschillende eetgelegenheden is er voor ieder wat wils te vinden: van Syrische specialiteiten tot Mexicaanse gerechten en Aziatische bowls. Helemaal bovenaan werd de gezellige Rooftop Bar & Terrace geïnstalleerd waar je zicht hebt over de Maas.

Meer info via lagrandeposte.be

 

7. Hal 5 @ Leuven

De oude spoorweghallen net buiten het centrum van Leuven, vormen nu het decor voor Hal 5. In de Foodcourt vind je een bar, Antico Pizza, Falafel Habibi en Carambola Gelato. Maar Hal 5 is meer dan enkel een foodmarket, het is vooral een plek waar de buurt samenkomt en leuke initiatieven plaatsvinden. Zo kun je er bijvoorbeeld vanaf 11 december terecht op de tijdelijke schaatspiste met wintermarkt.

Meer info via hal5.be

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord