Terug naar overzicht

Op culinaire wereldreis in eigen land: onze 10 favoriete adresjes

  • Laila by Bokertov

Vergeet een wereldreis (voorlopig toch nog even ;-)), andere culturen leren kennen kan gewoon in eigen land. In deze restaurants, bijvoorbeeld! 

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Libanees: Beiruti

Bij Beiruti eet je de beste Libanese gerechten. De twee restaurants – eentje in Gent en eentje in Brussel – zien er allebei chique, modern en elegant uit. Op het menu staan onder andere klassiekers als falafel, baba ganoush en tabbouleh, maar ook minder bekende traditionele gerechten zoals labneh balls met yoghurt, kaas en geitemelk of mana'eesh, een platbrood met kruiden en toppings naar keuze. Onze aanrader: neem een volledig menu, waarbij je een selectie krijgt van de beste gerechten, zo hoef je helemaal niet te kiezen!

  • Adres: Voldersstraat 13, Gent / Rue Sainte-Catherine 8-10, Brussel
  • Info: nl.beiruti.eu

 

2. Israël: Laila by Bokertov

Sinds vorige maand kun je in het gloednieuwe Laila by Bokertov in Antwerpen terecht. Het rooftoprestaurant is gevestigd op de negende verdieping, waardoor je er een weids uitzicht hebt over de diamantstad. Bij Laila staat fine dining centraal en de gerechten komen er met een overvloed aan kruiden, groenten, frisse tonen en smaakmakers. Een culinair hoogtepunt in Antwerpen, letterlijk én figuurlijk!

  • Adres: Mechelsesteenweg 180, Antwerpen
  • Info: lailatov.be

 

3. Ethiopië: Kokob

Kokob is een Ethiopisch restaurant in hartje Brussel. Met een ontdekkingsmenu - gekozen door de chef-kok – ontdek je het beste van de Ethiopische keuken. De gerechten worden geserveerd met Injera, een pannenkoeksoort gemaakt van teff-meel. Dit vormt meteen ook je bestek, want het is de bedoeling om hiermee de rest van de ingrediënten naar binnen te spelen. Zo is een bezoek aan Kokob niet alleen lekker, maar ook nog eens een leuke ervaring!

  • Adres: Rue des Grands Carmes 10, Brussel
  • Info: kokob.be/nl/

 

4. Peru: El Sabor Andino

De Peruaanse traditionele keuken is ontstaan uit een mix van verschillende culturen, waaronder Quechua, Spaans, Italiaans, Arabisch, Afrikaans, Japans en Chinees. Je eet er vooral vlees- en visgerechten, maar ook aan de veggies werd gedacht. Behalve het eten is ook de volledige drankkaart afkomstig uit Peru. Zo drink je er Peruaanse bieren of wijn en ook de rum, tequila en frisdrank komen allemaal uit het Zuid-Amerikaanse land.

 

5. Wereld: Mosquito coast

Mosquito Coast is zo’n plek die je meteen zin geeft om op reis te vertrekken. Het interieur is er gezellig en overal hangen wereldkaarten en souvenirs uit verre landen. Op het menu staan gerechten van over de hele wereld; van Griekse moussaka, Thaise curry en Mexicaanse enchillada, tot Australische kangoeroesteak en Belgisch stoofvlees.

 

6. Azië: Lily’s Noodle House

In Kortrijk vind je een van de beste Aziatische restaurants van ons land. Althans, dat vinden wij toch, want je weet wat ze zeggen: ‘Des goûts et des couleurs, on ne discute pas’. De voorkeur bij Lily’s Noodle House gaat uit naar de Japanse en Koreaanse keuken ,maar ook gerechten uit andere Aziatische landen worden er geserveerd.

 

7. Japan: Dim Dining

‘Unique enjoyment, as if you were in Japan, but still in Antwerp’, is de allesomvattende slogan van Dim Dining. Het restaurant is een mooie mix tussen de Japanse keuken en de Westerse cultuur. Chef Simon Van Dun tovert de lekkerste gerechten op tafel en dat met unieke Japanse ingrediënten die amper in eigen land te vinden zijn.

 

8. Hawaï: The Hawaiian poké bowl

Mooie stranden, unieke natuur én lekker eten: dat vind je allemaal in Hawaï. Sinds 2018 kun je van die lekkere gastronomie ook op verschillende plaatsen in België proeven. In de huidige 16 vestigingen van The Hawaiian Poké Bowl eet je verse groenten, vis en vlees die op het moment zelf voor jou worden klaargemaakt. Je kunt er kiezen uit bestaande poké bowls of jouw eigen bowl samenstellen.

 

9. Mexico: La Taqueria

Bij La Taqueria eet je de lekkerste guacamole, quesadillas en honey chipotle chicken wings. Ook de taco’s zijn er om duimen en vingers bij af te likken en de bij iedere nip van je margarita waan je je heel even in het warme Mexico. Het bedrijf achter La Taqueria, YumYum heeft in Antwerpen trouwens nog andere gezellige wereldrestaurants. Passeer dus ook eens bij Fugu (sushi bar), Tio (Catalaanse tapas) of Sumac (Libanese gerechten).

 

10. Argentinië: Los Argentinos

Los Argentinos in Lanaken is volgens TripAdvisor het beste Argentijnse restaurant in Vlaanderen. Argentinië staat bekend voor zijn malse stukken vlees en uitgebreide ‘asados’ (barbecue). De runderen die Los Argentinos gebruiken lopen trouwens vrij rond op een enorm stuk grond van maar liefst 55 miljoen hectare in het hart van Argentinië. Het vlees – en de vis - worden hier klaargemaakt op een traditionele houtgrill.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord