De 7 populairste Afrikaanse bestemmingen bij Belgen

Scroll naar beneden

Een unieke reis? Die beleef je in Afrika. Daar zijn veel Belgen het mee eens. Heel wat landgenoten vinken het continent momenteel af op hun bucketlist. Dat merkt ook de luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines. Die zag het aantal Belgen aan boord verdubbelen ten opzichte van topjaar 2019. Veel landgenoten vliegen vanuit Brussel richting de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Al zetten veel Belgen hun reis verder naar Namibië, Zuid-Afrika, Madagaskar of een andere Afrikaanse topbestemming. Hieronder ontdek je welke landen het populairst zijn. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • Foto'siStock

1. Zanzibar

Ook in Afrika kun je een paradijselijke eilandvakantie beleven. Zanzibar verwent je met witte zandstranden boordevol palmbomen en tropische vibes. In het helderblauwe water bewonderen snorkelaars en duikers kleurrijke koraalriffen, vrolijke visjes en zelfs dolfijnen. Cultuurliefhebbers hoppen naar het historische Stone Town. Terwijl wandelaars zich uitleven in het uitgestrekte Jozani Chwaka Bay National Park.

2. Tanzania

Wie vanuit Zanzibar richting het Afrikaanse vasteland vaart, strandt in Tanzania. Grote eyecatcher hier is de Kilimanjaro. Met z’n 5.895 meter is het de hoogste berg van Afrika. Veel toeristen wagen zich aan de stevige beklimming. Al is ook de omgeving rond de berg meer dan de moeite waard. Wie imposante dieren wil ontmoeten, reist verder door naar de nationale parken Serengeti en Ngorongoro. In Tarangire word je dan weer enthousiast onthaald door de Masaai-bevolking.

3. Namibië

‘Afrika voor beginners’, zo wordt Namibië vaak genoemd. Niet onterecht. Want het land schotelt je werkelijk alle typisch Afrikaanse landschappen voor. Zo maak je een uitstap naar de Deadvlei en de Sossusvlei. Waar de skeletten van uitgedroogde acaciabomen de enorme woestijn decoreren. Aan de kust spot je dan weer scheepswrakken langs de Skeleton Coast. Terwijl de Fish River Canyon je tot 550 meter de diepte in leidt.

4. Zuid-Afrika

Leeuwen, zwarte neushoorns, buffels, Afrikaanse olifanten en cheeta’s: deze leden van de Zuid-Afrikaanse big five laten zich zien in het Krugerpark. Daar leven ze samen met nijlpaarden, antilopen, giraffen en zebra’s. Voor de kust van Hermanus speur je dan weer naar gigantische walvissen. En dat op slechts twee uur rijden van de metropool Kaapstad. Ook Johannesburg verdient een plek op je bucketlist. In deze wereldstad dompel je je onder in de geschiedenis van de Apartheid. 

5. Kenia

Land je met het vliegtuig in Nairobi? Dan zet je voet aan wal in één van de meest diverse hoofdsteden van Afrika. De stad telt maar liefst 4,7 miljoen inwoners en legt je in de watten met verschillende historische en culturele musea. Ook de havenstad Mombasa is een uitstap waard. Al spreken vooral de vele nationale parken tot de verbeelding. Zo verbaast het Tsavo National Park je met z’n dieprode kleur. Terwijl duizenden flamingo’s het Lake Nakuru National Park met een roze deken bedekken.

6. Seychellen

Dromerige stranden, azuurblauwe golven, granieten rotsen, wuivende palmbomen, luxueuze resorts … de sprookjesachtige kust van de Seychellen-eilanden is wereldberoemd. Extra leuk is dat elk eiland z’n eigen karakter heeft. Duikers en snorkelaars trekken vooral naar het magische koraaleiland Aldabra. Vogelspotters reppen zich naar Bird Island. Citytrippers flaneren door de steden van Mahé. En dierenvrienden speuren naar reuzenschildpadden op La Digue.

7. Madagaskar

Heel wat outdoor lovers dromen van een trip naar Madagaskar. Het gigantische eiland herbergt namelijk heel wat unieke diersoorten en uitzonderlijke landschappen. Zo rij je op Baobab Allée tussen kolossale apenbroodbomen. Die zijn soms wel 25 meter hoog. Verderop verken je Afrikaanse hooggebergtes in het Ranomafana Nationaal Park. Wie goed oplet ziet af en toe een lemuur of maki door de wildernis slingeren. Hop zeker ook even over en weer naar Nosy Be, waar de geur van ylangylang je tegemoet komt.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord