Terug naar overzicht

De leukste hotspots volgens de redactie: Antwerpen

De Meir kun je met een gerust hart links laten liggen, Antwerpen heeft namelijk zoveel meer te beiden. Operational Manager Media Stefanie deelt haar leukste adresjes van 't stad. 

 • Goodbye redactie
  TekstGoodbye redactie

Drinken & eten

Take 5 minutes in Paris

Dit is dé plek om te pauzeren en een koffie in hun super leuke en gezellige tuin te drinken. Zelfs op een grauwe dag waan je je hier in betere oorden. Je komt hier voor de setting van de tuin én misschien ook omdat het in de Kloosterstraat ligt ;)

Belroy's MAS

De cocktails zijn hier betaalbaar én super lekker. Verder zijn ze echte kenners en geven ze met veel plezier advies. Gelegen in een soort kelder, maar je waant je precies in de roaring 20's bij de Antwerpse bourgeoisie. Ideaal adresje voor als je je fancy wil voelen op 't Eilandje.

Umami

Mijn absolute favoriet! Ik kan het het best omschrijven als 'Asia gone culinair in the jungle'. De kaart bestaat uit meerdere kleine gerechten met een Aziatische toets. 

Fiera

De oude Handelsbeurs van Antwerpen is recentelijk omgetoverd tot setting van de Fiera en heeft dus een rijke geschiedenis. Je komt hier in de eerste plaats voor de setting, maar het is hier wel een pak prijziger. Dé place to be als het eens wat meer mag zijn. 

 • Adres: Lange Nieuwstraat 14
 • Meer info: fiera.be

Roest

Een kleine urban jungle met een knipoog naar het historisch Antwerpen. Kijk zeker eens naar beneden want in de vloer vind je grote glazen platen, zodat je de onderliggende historische fundamenten kunt bewonderen. Van hieruit heb je daarnaas ook nog eens een knap zicht op het MAS.

 • Adres: Sint-Aldegondiskaai 64
 • Meer info: roest.be

Fiskekur

Vooral hot & trendy op warme zomderdagen. Op het terras eet je met zich op het water en de dokken. Fiskekur heeft een verwilderde Ibiza-stijl. Ga je naar binnen, dan stap je zo terug in de tijd. Het is namelijk gelegen in een oud douanegebouw en ze hebben er alles aan gedaan om de originele elementen te behouden. Een aanrader voor visliefhebbers.

 • Adres: Kattendijkdok-Oostkaai 20b
 • Meer info: fiskebar.be

Shoppen

Wilde Zee

Dit is waar je de Antwerpenaren vindt en dus niét op de Meir. Wilde Zee is een winkelzone met leuke boetiekjes en hippe winkels in kleine, smalle straatjes. visitantwerpen.be

Kammenstraat

Hanteert hetzelfde principe als Wilde Zee. Ook hier vind je veel leuke boetiekjes en kleinere hippe winkeltjes. winkeleninantwerpen.eu

Monar

Leuke winkel om zowel kleren als schoenen te kopen. Hier hebben ze vaak een unieke collectie.

 • Adres: Lombardenvest 61/31 + Everdijstraat 35
 • Meer info: monar.be

Lewis & Melly

Leuke boetiek die vooral bekend is onder Antwerpenaren. Behalve een unieke collectie in de winkel, hebben ze ook een online shop. Ook in Knokke en Lier kun je bij Lewis & Melly terecht.

LOT

Leuke boetiek aan zeer betaalbare prijzen waar je alles vindt voor een outfit: schoenen, kleren en accessoires. Gelegen in de Kammenstraat naast andere leuke boetiekjes (hoewel deze een van de meer betaalbare is).

Verso

Hier combineer je iets drinken met goed shoppen. Verso is daarnaast gelegen in een prachtig gebouw.

 • Adres: Lange Gasthuisstraat 9
 • Meer info: verso.com

Kloosterstraat op zondag

 • June 12: klein boetiekje met super vriendelijke uitbaatster én heel betaalbaar. june12.eu
 • Anna + Nina: oorspronkelijk uit Nederland, maar nu ook een vestiging in de Kloosterstraat. Super leuke en specialere spullen. anna-nina.nl
 • Espoo: designwinkel met toffe meubels en accessoires. espoo.be

Sightseeing

PAKT

De PAKT-site huisvest zo'n 30 creatieve ondernemers, met onder andere een koffiebar, verschillende lunchzaken en een biercafé. Dit alles is gelegen in een groene omgeving. Daarnaast kun je er het dak bezoeken, een echte aanrader!

Bovenop het MAS

Na een bezoek het museum moet je zeker ook eens even helemaal naar de bovenste verdieping gaan, het dakterras. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de hele stad. Tijdens de examenperiode zitten er ook vaak studenten te studeren. PS: spot op de gevel van het MAS de Antwerpse handjes, het symbool van de stad. Als je daarna iets gaat drinken bij de Napo's krijg je een echt Antwerps handje als koekje bij de koffie.

 • Adres: Hanzenstedenplaats 1
 • Meer info: mas.be

Brouwerij De Koninck

De Koninck a.k.a. "een bolleke" is het bier dat int stad gebrouwen wordt. Je kunt er een rondleiding volgen met een bolleke in de hand en je leert er over de geschiedenis en het brouwproces. Daarna ben je welkom om nog een paar bollekes te drinken in het café.

Overnachten

Les Nuits

Hier krijg je een zalig ontbijt mét champagne, zegt genoeg toch? Ook mogelijk zonder te hebben geslapen in het hotel. Gelegen in hartje Antwerpen. 

Hotel Franq

Superleuke kamers, net een tikje chiquer en te vinden in het centrum van Antwerpen.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
 • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
 • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord