Terug naar overzicht

De leukste hotspots volgens de redactie: Hasselt

Campaign manager Stien woont al een tijdje in Antwerpen maar is geboren en getogen in Limburg. Ze kent dan ook de leukste plekjes van Hasselt en tipt ze je met veel plezier. 'Je kan heel Hasselt perfect te voet verkennen, dan zie je ook het meeste en kan je de gezellige, authentieke sfeer opsnuiven. De meeste zaken hieronder opgesomd, liggen op wandelafstand van elkaar.'

 • Goodbye redactie
  TekstGoodbye redactie

Drinken & eten

King Kong coffee

Koffie en Rock ‘n Roll, zo omschrijf ik King Kong coffee het liefst. De ongelooflijk sympathieke uitbaters ontvangen je voor lekkere koffie in een stoer kader.

Orangerie

Dit gezellige plek in hartje Hasselt is ideaal voor ontbijt, lunch of koffiepauze. Je zit er tussen twee gebouwen, overdekt door een  veranda.

Lento

Lento is een 100% vegan restaurant. Het verfijnd en superlekkere eten proef je er aan een gunstige prijs. Zelfs de grootste vleeseter zal hier niets missen. 

Westpunt

Westpunt is een gezellige, informele bar aan het kanaal van Hasselt (ligt meer uit het centrum). Hier is het vooral leuk in de zomer met een drankje op hun terras en zicht op het water.

 • Adres: Hoogbrugkaai 91, 3500 Hasselt
 • Meer info: westpunt.be

Cafe Latino

Cafe Latino is een cocktailbar én restaurant. Op een warme zomeravond vergeet je dat je in België zit. Good food, good drinks, good vibes. Mijn absolute favoriet ;)

 • Adres: Zuivelmarkt 12, 3500 Hasselt (centrum)
 • Meer info: cafelatino.be

Pocomatto

Kleinschalig Italiaans restaurant met lekkere pasta en een informele sfeer. Het is een kleine maar karaktervolle zaak.

Zuivelmarkt

Weet je niet waar naartoe? Ga dan naar de Zuivelmarkt, je vindt daar leuke cafés en restaurants op één plek (o.a. Lento & Café Latino).

Shoppen

Blos

In 2019 opende voormalig visagiste Kim Maes deze prachtige winkel vol duurzame make-up en verzorgingsmerken. Bij Blos kijk je niet alleen je ogen uit - dat interieur! -, maar krijg je ook het allerbeste persoonlijke advies. 

 • Adres: Dokter Willemsstraat 16, 3500 Hasselt
 • Meer info: blos-shop.com

Les Soeurs 

Superleuke boetiek met focus op kledij, accessoires, maar ook interieur en deco. De zaak wordt gerund door drie zussen en ze staan elk in een andere vestiging (behalve in Hasselt vind je er ook één in Antwerpen, Knokke, Maastricht, Gent en Schilde).

 • Adres: Kapelstraat 36, 3500 Hasselt
 • Meer info: lessoeurs.be

Kapelstraat & Aldestraat

Zoals hierboven vermeld, vind je hier o.a. Les Soeurs, maar ook nog andere leuke winkels. De meeste mensen kennen alleen de Hoogstraat en Twee Torenwijk, maar rond de Kapelstraat en Aldestraat vind je dus meer unieke boetiekjes (Les Soeurs, Oui, Copines, Hotspot Hasselt, Lily Louise...).

La Bottega

Deze gigantische winkel focust vooral op schoenen, daarnaast vind je er ook ook premium kleren, een bistro en vergaderruimte. Elke Hasselaar kent deze winkel en stapt hier binnen voor inspiratie.

Oui

Oui is een unieke boetiek met interieurspullen (hebben wereldwijd vestigingen en is oorspronkelijk een Duits bedrijf). Ze verkopen er kledij en accessoires en zijn erg gericht op duurzaamheid.

 • Adres: Aldestraat 59, 3500 Hasselt
 • Meer info: www.oui.com

Teastation

Hier kun je de lekkerste thee kiezen uit een volledig muur. Je kunt hier trouwens ook terecht voor workshops en degustaties.

Paplou

Dé boetiek met héél veel verschillende producten: kleren, accessoires, gadgets en hebbedingen. Je komt gegarandeerd met een uniek stuk buiten en er hangt een vintage vibe.

Sightseeing

Modemuseum

Het Modemuseum is groter dan je denkt! Het is een van de meer gekende plaatsen onder toeristen maar daarom niet minder leuk. Het museum verandert regelmatig zijn collectie en je kunt er dus meerdere keren langsgaan.

Japanse tuin

Dit is ook een populaire plek onder toeristen en zeker in de herfst of lente een bezoekje waard wanneer als in bloei staat.

 • Adres: Gouveneur Verwilghensingel 15, 3500 Hasselt
 • Meer info: visithasselt.be

Quartier Blue

Quartier Blue is de nieuwste wijk in Hasselt aan het water. Hier liggen ook wat winkeltjes en je kan er parkeren om de stad te verkennen, dat maakt het een goede startplaats als je Hasselt bezoekt. 

Overnachten

Yup Hotel

Yup is een budget vriendelijk concepthotel. Kleinschalige kamers, maar wel zéér goed in orde en leuk ingericht. Aan de rand van het centrum, dus je kunt van hieruit perfect te voet de stad ontdekken.

 • Adres: Thonissenlaan 52, 3500 Hasselt
 • Meer info: yuphotel.com

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
 • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
 • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord