Terug naar overzicht

De leukste hotspots volgens de redactie: Gent

Redacteur Sien studeerde vijf jaar in Gent, waarna ze er haar lief tegen het lijf liep en bleef plakken. Gent is een vree wijze stad en heeft voor ieder wat wils. Hieronder geeft ze een overzicht van haar favoriete adressen. 

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

Eten en drinken

Berenice

Berenice is een gezellige koffiezaak waar je kunt onbijten, lunchen én heerlijke vieruurtjes kunt eten. Alle zoetigheden zijn vegan en gemaakt door Chez Mariette. De uitbaatster van Berenice is trouwens supervriendelijk. Je kunt trouwens direct doorlopen naar plantenwinkel Colombiaboho, die naast de deur ligt. Wat een combinatie!

Emmy's eats and sweets

Eén van mijn favoriete lunchplekjes. Je eet hier de lekkerste flaguettes. Verder kun je ook op hun kleine terrasje zitten als het zonnig is. 

Ana Attento

Iets verder in de Sint-Pietersnieuwstraat vind je Ana Attento, dat vroeger OR Coffee heette. Menig studiepauzes werden hier doorgebracht met een lekkere homemade limonade en goed stuk taart. Het is er altijd gezellig druk en ze kijken hier niet raar als je je installeert met je laptop of boek.

Alice

Eerlijk, alleen al voor het interieur moet je naar hier komen. De naam zegt het zelf al, maar je waant je hier Alice In Wonderland. Alice is de ideale plaats om lekker te ontbijten voor je aan een dagje shoppen in Gent begint.

  • Adres: Onderbergen 6 (tearoom) en Sint Michielsstraat 3 (magasin)
  • Meer info: alice-gent.be

Madam Bakster

Hier kun je terecht voor heerlijk guilt-free gebak. Alles is namelijk vegan én suikervrij. Geraak je niet direct in Gent? Dan kun je ook online bestellen. Naast taarten kun je hier ook onder andere popcorn, granola en koeken kopen. 

Beiruti 

Hier maak je kennis met de heerlijke Libanese keuken. Weet je niet goed wat je moet kiezen? Dan geeft het personeel je met veel plezier wat extra uitleg. Niet onbelangrijk: ze doen hier aan doggy bags. Ideaal wanneer je eigenlijk overvol zit, maar toch nog een dessert wilt. 

Have a roll

Oké, ik beken, ik ben misschien lichtjes verslaafd aan cinnamon rolls. Maar als je de overheerlijke vegan (!) rolls van Have a roll proeft, zul je me hélemaal begrijpen. Nog niet zo lang geleden openden ze een zaak in Gent waar je take-away kunt doen. Elke vrijdag en zaterdag kun je er ook terecht voor de klassieke Zweedse kanelbullar. YUM!

Fitchen

Bij Fitchen kun je terecht voor een lekkere én gezonde lunch of diner. Je hebt keuze tussen bowls en wraps. Alleen al voor de dressings zou je er terugkomen. 

  • Adres: Vlaanderenstraat 129 & Kortemunt 4
  • Meer info: fitchen.com

De Kastart

Bij De Kastart kun je terecht voor een klassieke spaghetti, maar probeer ook vooral de huisgemaakte spaghetti Kastart. Ook hier kun je gemakkelijk afhalen. 

Kapitein Cravate

Kapitein Cravate is een supergezellig café waar je terecht kunt voor een pintje, maar ook tal van cocktails. Een café zonder al te veel poespas. 

Pane & Vino

Een authentiek restaurant waar trotse Italianen al 15 jaar de plak zwaaien. Je pasta en pizza worden ook nog eens met de grootste glimlach geserveerd. 

Café Den Turk

Den Turk bestaat al sinds 1228 en is daarmee het oudste café van Gent. Naast een frisse pint, kun je hier ook echte Gentse boterhammen met kop eten.

Shoppen

Piece of Rina

Bij Piece of Rina vind je zowel tweedehands als nieuwe stukken. Bij de nieuwe stuks focust ze sterk op duurzame labels die hun kleding produceren met respect voor mens en milieu. Naast haar winkel in het centrum van Gent, kun je ook op de webshop je garderobe spekken. 

Just Hazel

Drie Gentse vriendinnen die duurzaamheid, mode en lekker eten hoog in het vaandel dragen begonnen samen de winkel Just Hazel. Naast duurzame kleren voor jou en je kinderen, vind je hier ook leuke hebbedingen. 

Ray. 

Hilde Nys werkte meer dan 20 jaar als apotheker. Omdat ze zelf moeilijk gezonde én duurzame verzorgingsproducten vond, besloot ze dan maar het heft in eigen handen te nemen. Samen met haar zoon Thomas ontwikkelde ze Ray, oftewel een lijn producten die enkel gemaakt worden met functionele ingrediënten die goed zijn voor je huid én onze planeet. Bovendien wordt alles in Gent gemaakt. 

  • Adres: Veldstraat 66
  • Meer info: ray.care

Day.

Céline Vanthournout begon zo'n vier jaar geleden haar winkel Day. Je vindt er een mix van verschillende merken, zodat je er elke week wel iets anders tegenkomt. 

Maaike Kleedt

In het hartje van historisch Gent vind je de winkel van Maaike Vanderweeën. Zij legt de focus op kwaliteit, welke stoffen er gebruikt worden en details. Ook online kun je heel wat moois op de kop tikken.

The Other Shop

In The Other Shop vind je heel wat boeken, maar ook cadeaus en leuke kaartjes. 

PIET Moodshop

Bij PIET vind je kleine én grote hebbedingen. Van zetels tot kaarsenhouders en van wenskaarten tot verschillende soorten pasta. De ideale stop als je op zoek bent naar een cadeautje.

  • Adres: Sint-Pietersnieuwstraat 94 (PIET Home) & Hippoliet Lippensplein 22 (PIET Hippoliet)
  • Meer info: pietmoodshop.be

Sightseeing

Wandelen langs streetart

In 2015 startte Wallin' als een organisatie met als doel het creëren van kansen voor artiesten en de opwaardering van het straatbeeld. Ze werken samen met artiesten over de hele wereld om kwalitatieve murals te verwezenlijken. Maar ze geven ook tours doorheen Gent. Zo heb je The Wallin' Tour, waarin je leert hoe creaties tot stand zijn gekomen. Ook de TOUR Illegal en Goldmine Tour zijn aanraders.

Patershol

Het Patershol is de oudste wijk van Gent en staat vooral bekend om zijn Patersholfeesten. De wijk stond lange tijd bekend als armzalige volksbuurt, maar werd in de jaren 70 volledig omgetoverd tot een echte hippe buurt. Zeker de moeite waard om eens door te wandelen en eventueel een terrasje te doen.

Gentse manneke en meiske pies

Wie dacht dat je voor manneke en vrouwke pis naar Brussel moet, heeft het mis. In Gent heb je er maar liefst vier (!). Nestor was het eerste beeldje dat de Kraanlei sierde. Tien jaar later kwamen Lena en Luna erbij. Het vierde beeldje kun je terugvinden in Het Huis van Alijn. 

  • Adres: Kraanlei 19

Logeren

Edgar Guesthouse

Eline Goossens en Steven Gosseye bouwden een uitgeleefd pand om tot een gezellige guesthouse met zes kamers vlakbij de Sint-Jacobskerk. Het pand werd volledig gerenoveerd en straalt hedendaagse luxe uit in combinatie met warme kleuren. Op de bovenste verdieping heb je trouwens een geweldig zicht op de torens van Gent. Een persoonlijke aanpak staat centraal. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord