Election Day: 10 mooie plaatsen in de VS die je nog niet kende

Scroll naar beneden

Het Vrijheidsbeeld, Grand Canyon en LA, stuk voor stuk prachtig én wereldberoemd. Maar het land, groter dan heel Europa, heeft nog veel meer in de aanbieding. Tijd om die mooie plaatsen eens in de kijker te zetten nu al onze ogen op de Verenigde Staten zijn gericht.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Natchez Trace

Natchez Trace is een 710 kilometer lang bospad dat van Nashville in Tennessee tot Natchez in Mississippi loopt. Het pad werd oorspronkelijk gebruikt door indianen en later door kolonisten. Aan mijlpaal 122  loop je via een plankenpad langs Cypress Swamp, een moerassig bos.

2. Carlsbad Caverns National Park

In de staat New Mexico ligt het Nationale Park en beschermd Werelderfgoed Carlsbad Caverns. Het park staat bekend voor zijn 116 spectaculaire ondergrondse grotten. Twee van deze grotten kan je bezoeken. Een zigzaggend pad of een lift brengt je daarvoor 230 meter de diepte in.

3. Turnip Rock

In het noorden van de VS ligt in de staat Michigan het stadje Port Austin. Omringd door The Great Lakes staat een unieke rotsformatie in het water. De rots is door het water vanonder sterk uitgesleten. De vorm doet daardoor denken aan een raap, de rots kreeg  daarom de toepasselijke naam Turnip Rock (letterlijk vertaald: Raap Rots). Verschillende organisaties in het dorpje organiseren er kajaktochten op Lake Huron en rond Turnip Rock. 

4. Oneonta Gorge

Oneonta Gorge is een prachtige kloof in de staat Oregon. In het gebied liggen vier grote watervallen. Om ze alle vier te zien moet je langs een moeilijke weg door water, langs rotswanden en tussen smalle gangen. Het gebied rond de kloven is ook uniek voor zijn grote verscheidenheid aan planten en bomen die er groeien. 

5. Killington Skiresort

Dit gigantisch skigebied wordt ook ‘Beast of the East’ genoemd. Killington skiresort is dan ook het grootste skigebied in het oosten van de Verenigde Staten. Met de grootste verticale daling in New Engeland en met maar liefst 155 skipistes is dit een Mekka voor alle ski- en snowboardfans.

6. Red Rocks amfitheater

Middenin de Rocky Montains bij Morrison, Colorado ligt het impressionante Red Rocks amfitheater. Het podium ligt in een dal van metershoge rotsen die zo’n 250 miljoen jaar oud zijn. Al vanaf het begin van de twintigste eeuw zorgen deze zandsteenrotsen voor een prachtige akoestiek van openluchtconcerten. Kortom, een unieke beleving waar muziek en natuur hand in hand gaan.

7. Hamilton Pool

Hamilton Pool is een door de natuur gecreëerd zwembad in het beschermde natuurreservaat The Balcones Canyonlands, in Austin (Texas). Duizenden jaren geleden zakte de koepel van een onderliggende rivier in door enorme erosie waardoor dit adembenemende bassin ontstond. Door het gunstige en warme zeeklimaat van Texas, de op een na grootste staat van Amerika, kan je het hele jaar door een duik nemen in de Hamilton Pool.

8. Honopu Beach

Honopu Beach, op het eiland Kauai in Hawaï, is naast een van de mooiste ook een van de meest afgelegen stranden van het land. Geen weg of wandelpad loopt er naar toe, de enige manier om er te geraken is via de zee. Het strand bestaat uit twee delen die tussen gigantische kliffen liggen die wel 356 meter hoog zijn.

9. Great Sand Dunes National Park

De naam Great Sand Dunes National Park verklapt al veel. In de staat Colorado ligt het gebied waarvan 8000 hectare opgeëist wordt door duinen. Sommige daarvan zijn 230 meter hoog waarmee het de hoogste van Noord-Amerika zijn. De duinen liggen vlakbij de Rocky Mountains, wat prachtige panorama’s oplevert.

10. Multnomah Falls

Multnomah falls is met zijn 189 meter de hoogste waterval van de staat Oregon. Het meeste water valt tijdens de lente en zomer als de sneeuw uit de bergen smelt. Een wandelpad loopt van aan de voet van de waterval helemaal tot boven en passeert daarbij het Benson bruggetje.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord