Terug naar overzicht

De zonnigste bestemming ter wereld: Yuma, VS

De natuurgoden zijn de laatste weken wel echt vriendelijk geweest voor ons: zomerse temperaturen, geen wolkje aan de lucht en maar heel af en toe een regenbui. Nog niet helemaal tevreden? Dan plan je je volgende reis best naar de stad Yuma in de Verenigde Staten!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Nu de zomer er zit aan te komen worden onze dagen langer én zonniger, normaal gezien toch. Maar heb je nood aan nog meer vitamine D, dan is Yuma the place to be! Yuma is een stad in het Zuiden van Arizona, aan de grens met Mexico, en telt het meeste aantal zonuren ter wereld. De zon schijnt er maar liefst 4015 uren per jaar, dat is gemiddeld elf uur per dag. In juli schijnt de zon er zelfs bijna veertien uur per dag, het dubbele van in België. Op de warmste plek van ons land, Kleine Brogel in Limburg, worden er jaarlijks gemiddeld 1.760 zonuren geteld.

Een ticket naar de zon kopen? Houd er dan wel rekening mee dat het in Yuma écht snikheet kan worden. Op een derde van de dagen per jaar, stijgt de temperatuur er tot 38°C of hoger en op de warmste dag ooit was het er zelfs 51°C.

Yuma moet zijn toeristen momenteel nog afstaan aan populairdere plaatsen in de staat Arizona zoals Phoenix, Monument Valley en zelfs de Grand Canyon. En toch is een toeristisch bezoekje aan deze stad geen slecht idee als je in de buurt bent. Door zijn ligging aan de Colorado River, is het een unieke plek om aan watersport te doen middenin de Sonoran woestijn. Verder kan je er de Yuma Territorial Prison bezoeken, een Wild West gevangenis uit de 19e eeuw. En ook de opmerkelijke Imperial Sand Dunes en Kofa National Wildlife Refuge zijn ideale alternatieven voor de drukbezochte plaatsen uit de rest van de staat. Zonnige groetjes vanuit Yuma! Meer info via: www.visityuma.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord