Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze zes tips om er een topweekend van te maken (11– 13 december 2020)!

  • Freya De Vos
    TekstFreya De Vos

1. Boek: Ik ben er niet - Lize Spit 

‘Ik ben er niet’ is de langverwachte opvolger van ‘Het Smelt’, de bestverkochte Nederlandstalige debuutroman van het voorbije decennium. De Brusselse Leo en Simon vormen al tien jaar een koppel. Verbonden door een moeizame jeugd, heeft het koppel weinig anders nodig dan elkaar. Tot alles kantelt: Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt vanaf dat moment iemand anders te zijn. Langzaam valt Leo's minutieus opgebouwde bestaan uiteen, tot het punt waarop het gevaarlijk wordt.

  • Ik ben er niet - Lize Spit ( Das Mag, €25,99)

2. Online event: TEDxGhent: Building bridges 

In deze online Tedtalk proberen zes eigentijdse stemmen een antwoord te vinden op de vraag: ‘Hoe kunnen we bruggen bouwen in deze verdeelde samenleving?’. De sprekers hebben een verschillende achtergrond en belichten het onderwerp dan ook elk vanuit hun eigen perspectief en expertise. Van dr. Erin Saltman, de verantwoordelijke van Facebooks afdeling voor terreurbestrijding, de directeur van het Gents Universiteitsmuseum Marjan Doom, tot journalist Stijn Geerinck, elk proberen ze met hun pleidooi mensen dichter bij elkaar te brengen.

Meer info vind je hier

3. Expo: Antarctica 

Ontdek de wondere wereld van Antarctica in het Museum voor Natuurwetenschappen. Een elfkoppig team trok voor 45 dagen naar het continent, met als resultaat een overweldigende audiovisuele expositie. Neem een duik in de rijke onderwaterwereld van het witte continent of begeef je op het gladde ijs van de diepgevroren woestijn. 

Info en tickets op naturalsciences.be

4. Podcast: Wáár is Elke Wevers? Het mysterie uitgespit 

Het Belang van Limburg reconstrueert een van de meest mysterieuze verdwijningszaken die Limburg ooit heeft gekend: de verdwijning van Elke Wevers. De 32-jarige vrouw uit Neeroeteren verdween op 9 december 2010 zonder ook maar één spoor achter te laten. Na tien jaar zoeken tasten de speurders nog steeds in het duister over wat er precies met Elke is gebeurd. In elke aflevering van de podcast spitten de journalisten van HBVL de belangrijkste aspecten van Elke’s leven uit. Bovendien belichten ze de verschillende pistes, aan de hand van onthullende getuigenissen van familie, collega’s, speurders en advocaten.

5. Kids: Sprookjestocht in Genk 

Een leuke variant op de wekelijkse boswandeling: de Sprookjestocht in Genk. Vertrek aan de witte boerderij in het Molenvijverpark, scan onderweg de QR-codes en volg de pijlen die je telkens naar een nieuw sprookje brengen. Bij elke code hoort een sprookjesachtig filmpje: van klassiekers als de Leeuwenkoning tot hedendaagse verhalen zoals Frozen. Het grondplan en meer informatie vind je hier.

6. Serie: Los favoritos de Midas

Zesdelige psychologische thriller speelt zich af in Madrid. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek, waarin het verhaal van de succesvolle zakenman Victor Genovés wordt verteld. De rijke uitgever wordt gechanteerd, of hij al dan niet de gevraagde som betaalt, betekent voor anderen leven of dood.  

Bekijk de volledige serie op Netflix. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord