Terug naar overzicht

Hello weekend!

Onze vijf tips om er ook thuis een topweekend van te maken (27 – 29 november 2020)!

  • Freya De Vos
    TekstFreya De Vos

1. Kids: voorleesweek 

Dit jaar gaat de voorleesweek online door. Het thema van dit jaar is ‘ouderbetrokkenheid’. Onder het motto 'Lezers maak je samen’ wilt de organisatie Iedereen Leest dit jaar ouders een extra duwtje in de rug geven. Voorlezen is immers een cruciaal onderdeel van de leesopvoeding van kinderen. Ontdek hier het volledige aanbod aan workshops, boekentips en voorleessessies. 

Voorleesweek in Vlaanderen en Brussel van 21 tot 29 november. Meer info vind je hier.  

2. Boek: Machiavelli's lef

In dit uitdagende boek ‘Machiavelli's lef’ benadert filosofe Tinneke Beeckman ‘machiavellisme’ vanuit een hedendaagse invalshoek. We kennen Machiavelli van ‘Il Principe’, zijn het-doel-heiligt-de-middelen-stijl en zijn machtslegitimerend denken. Met een vernieuwende blik hernam Beeckman Machiavelli’s denkwerk en laat zien dat zijn werken nog steeds brandend actueel zijn.

Machiavelli's lef - Tinneke Beeckmans (Boom, € 24,99)

3. Radio toneelhuis

Wie niet zien kan, moet horen! De makers van het Antwerpse theatergezelschap Toneelhuis geven met Radio Toneelhuis een inkijk in wat hun bezighoudt in deze bijzondere tijden. Ze delen hun inspiratiebronnen en toekomstplannen, radiogewijs afgewisseld met plaatjes en theaterteksten. Een warm kopje koffie erbij en je zondagochtend is compleet!

4. Music walks @ Brussel 

(Her)ontdek Brussel op een muzikale manier, met haar gloednieuwe soundtrack. De Brusselse Beursschouwburg vroeg muzikanten als Vieze Meisje, Le Motel en Mika Oki om een mixtape op maat te maken, één waarmee je een uitgestippelde route door Brussel bewandelt. De routes zijn afgestemd op de muziek en door de artiesten samengesteld. Zo begint de wandeling van Le Motel - de ex-beatmaker van Roméo Elvis - pal onder het raam van zijn appartement in het Marconipark van Vorst. Dat linkt als muziek in de oren, als je het mij vraagt! 

Vind de muziekwandelingen op beursschouwburg.be.

5. Docu: Louis Theroux: Life on the Edge

De Britse documentairemaker Louis Theroux -  de Martin Heylen van de UK - keert na een kwart eeuw in het vak terug naar de personages uit zijn meest memorabele reportages. Ongewone figuren, die door hun vaak controversiële overtuigingen aan de rand van de samenleving stonden. In de eerste aflevering van de vierdelige reeks trekt hij opnieuw naar Mike Cain, die zich in de jaren negentig besloot te bewapenen voor een onafwendbare oorlog tegen de overheid. Denkt hij twintig jaar later nog steeds hetzelfde? En wat is er gekomen van Lamb en Lynx, van de beruchte nationalistische popgroep Prussian Blue?

Zondag 29 november om 21h05 op Canvas.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord