Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er ook thuis een topweekend van te maken (13 – 15 november 2020)!

  • Freya De Vos
    TekstFreya De Vos

1. Boek: Alhambra – Filip Keymeulen

Straathoekwerker Filip Keymeulen brengt met zijn debuutroman ‘Alhambra’ het liefdesverhaal van de flamboyante La Flanelle en straatmuzikant Tonio. Wanneer ze hun nachten in hartje Brusselniet doorbrengen op de spoedafdeling, logeren ze in afgeleefde hotels van de Alhambrawijk of duiken ze in het burleske nachtleven. Geholpen door veel cocaïne en alcohol, zakken ze steeds dieper weg. Een beklijvend verhaal, die de onbekende daklozenwereld naar het oppervlak brengt.

Alhambra – Filip Keymeulen (Bitbook, € 20,00)

2. Film: Vele Hemels Boven de Zevende

Met de verfilming van de debuutroman van Griet Op de Beeck ‘Vele Hemels Boven de Zevende’ wordt het verhaal van Eva verteld. Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Maar achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. Onvoorwaardelijk durven kiezen voor je eigen geluk, het lijkt eenvoudiger dan het is … Een meeslepend verhaal, perfect voor dit regenachtige herfstweekend!

Zondag 15 november om 20u40 op één

3. Kids: Boszoektochten

Een boswandeling met een hele gezin, sounds like fun! Tot wanneer: ‘Is het nog vèèèèr?’ of ‘Ik wil niet wandelen!’ Been there, done that! Met deze zes boszoektochten, van ‘Zondag Bosdag’ trek je met plezier die regenlaarzen aan. Ga samen op kleurenexpeditie of herfstzoektocht.

Vind hier alle boszoektochten.

 

4. Podcast: Wie was mama?

‘Wie was mama?’ is een radiodocumentaire over de impact van jeugdtrauma’s op je verdere leven, over de belangrijke rol van ouders en voogden, over verwerken en vergeven. Sas gaat 36 jaar na de moord op haar moeder, op zoek naar een verklaring. Dit met de hulp van het dagboeken uit haar kindertijd en gesprekken met al wie haar mama liefhad.

Beluister hier de podcast!

5. Week van de Smaak

Zelfs tijdens deze bizarre tijden brengen eten en drinken ons samen. Met ‘de Smaak van Geluk’ als thema van de vijfde editie van de Week van de Smaak wil initiatiefnemer vzw Vol-au-Vent onze fijne culinaire herinneringen oprakelen. Met online workshops, lezingen en zelfs online bierproefavonden(!) ben je de hele week zoet.

Meer info op www.weekvandesmaak.be.

Week van de Smaak: tussen 12 en 22 november.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord