Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er ook thuis een topweekend van te maken. (6 – 9 november 2020)

  • Freya De Vos
    TekstFreya De Vos

1. Serie: Suburra

In de ultieme maffiaserie Suburra spelen twee generaties een gevaarlijk machtsspel met als hoofdprijs de troon van de Romeinse onderwereld. Een maffiazoon, de zoon van een politieagent en een zigeuner gaan een onvoorstelbare samenwerking aan. Hun eerste stap: het proberen verkrijgen van een stuk kustlijn net buiten Rome. Ook Samurai, een gevestigde waarde in de Italiaanse maffia, heeft zijn zinnen gezet op dit stuk grond. Wanneer de twee generaties botsen, wordt de lokale onderwereld op scherp gezet en krijgen nieuwe verhoudingen vorm. Binge-watchen geblazen!

Bekijk de 3 seizoenen op Netflix

2. Film: The Color Purple

De verfilming van de gelijknamige bekroonde roman van Alice Walker vertelt het levensverhaal van de Afro-Amerikaans Celie (gespeeld Whoopi Goldberg). Het verhaal speelt zich af in het landelijke Zuiden van Amerika waar Celie jarenlang seksueel misbruikt wordt door haar vader en op veertienjarige leeftijd wordt uitgehuwd aan ‘Mister’ (Danny Glover). Ook hij maakt misbruik van de veerkrachtige jongedame, die onverwacht steun vindt bij Misters maîtresse.

Zaterdag 07 november om 21u30 op één.

3. Kids: Multimovepad

Agentschap Natuur en Bos ontwikkelde samen met Sport Vlaanderen vier Multimovepaden in Vlaanderen. Hun doel? Kinderen aanmoedigen om meer naar buiten te gaan en te ravotten in de natuur. Met natuurlijke hindernissen en houten constructies op kindermaat dagen de Multimovepaden kinderen van drie tot twaalf jaar uit. Vind hier de dichtstbijzijnde. 

www.natuurenbos.be

4. Boek: Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder – Stefaan Degand

In ‘Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder’ brengt acteur Stefaan Degand een ode aan zijn overleden vrouw, dochter en het leven. In een intens proza verhaalt de alleenstaande vader over hoe de liefde in zijn leven kwam en weer ging. En over hoe leven ook maar wat klungelen is. Een pakkend verhaal dat lekker doorleest.

Borgerhoff & Lamberigts, € 22,99

5. Podcast: Relaas

In Relaas hoor je wekelijks een waargebeurd verhaal, vertelt door de persoon die het meemaakte. Een grappige, ontroerende of ongewone anekdote, het kan en mag allemaal. Zolang je het maar zelf vertelt. Zin om jouw verhaal te delen? Beleef je eigen 5 minutes on stage tijdens Relaas-verhalencarrousel, hun maandelijkse online vertelavond. Luister je liever? Dat kan ook! Reserveer je gratis tickets hier.

Zondag 8 november om 19u.

Beluister hier de podcast. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord