Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er ook thuis een topweekend van te maken (20 – 22 november 2020)!

  • Freya De Vos
    TekstFreya De Vos

1. KVS online 

Mogen wij niet naar het toneel? Dan brengt KVS - oftewel de Koninklijke Vlaamse Schouwburg - het toneel naar ons. Met KVS 24/7 kan je vanuit je luie zetel tal van voorstelling herbekijken, of via hun livestream volgen. En dat allemaal gratis via www.247.kvs.be.

2. Boek: Het drielichamenprobleem - Cixin Lui 

In deze bekroonde sciencefictionroman combineert auteur Cixin Lui politiek, geschiedenis én wetenschap tot een intrigerend verhaal. In 1967  ziet Ye Wenjie hoe de Rode Garde haar vader vermoordt tijdens de Chinese Culturele Revolutie. Deze moord zal niet alleen haar leven tekenen, maar ook de toekomst van de hele mensheid. Veertig jaar later wordt de nanotechnoloog Wang Miao gevraagd om een reeks van zelfmoorden onder wetenschappers te onderzoeken. Zijn onderzoek leidt hem naar een mysterieuze onlinegame en een virtuele wereld die wordt beheerst door de onvoorspelbare interactie tussen haar drie zonnen. Maar is die wereld alleen maar virtueel of bestaat hij misschien echt? Barack Obama is fan van Het drielichamenprobleem. Jij ook? 

 

  • Het drielichamenprobleem van Cixin Liu (Prometheus, € 19,99) 

3. Podcast: Scripts Off Screen 

De podcast Scripts Off Screen brengt luisterverhalen op basis van filmscenario’s. Oorspronkelijk werden een aantal sterke, niet-verfilmde scenario’s omgezet naar audiodrama. Nu maakt Scripts Off Screen ook zélf verhalen: van een historisch drama tot een romantische kerstkomedie, maar ook fans van psychologische thrillers komen aan hun trekken. Kortom: er is voor ieder wat wils!

Beluister de podcast hier

4. Film: The Life Ahead 

Sophia Loren is terug, en hoe! In ‘The Life Ahead’  speelt de iconische Italiaanse actrice de rol van Madame Rosa, een vrouw die de 12-jarige Senegalese jongen in huis neemt die haar net heeft beroofd. Aanvankelijk hebben de twee hevige conflicten, maar uiteindelijk groeien ze steeds meer naar elkaar toe. De film werd geregisseerd door Lorens zoon Edoardo Ponti en is wat ons betreft een enorme aanrader! 

Te bekijken via Netflix.

5. Kids: audiowandeling in Oostende 

Toerisme Oostende ontwikkelde in samenwerking met Het Geluidshuis een unieke audiotour voor kinderen. Kapitein Panekazak van de Mercator neemt je mee naar de mooiste en interessantste plekjes van de stad. Het hoorspel met aanstekelijke liedjes, fun facts en een verwarde wetenschapper laat je Oostende op een hele andere manier zien. Ideaal voor matrozen tussen 8 en 12 jaar. 

Download de app ‘Audiotour: Kapitein Panekazak’ via de App Store of Google Play, waar je voor € 5,49 de wandeling kan aankopen, of haal een gratis voucher op bij Toerisme Oostende.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord