Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (22 – 24 januari 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Film: Zagros 

Deze Belgische film uit 2017 won al verschillende prijzen. Het verhaal gaat over een Koerdische herder, Zagros, en zijn familie. Wanneer Zagros' vrouw verdacht wordt van overspel, vlucht ze met hun dochtertje naar België. Zagros gaat hen achterna maar ontdekt, eens aangekomen in ons land, dat de geruchten misschien toch kunnen kloppen. Hij moet nu kiezen tussen zijn vrouw in België en zijn Koerdische familie. 

Zaterdag 23 januari 2021, 23:10 - 00:50, op Canvas of via VRT NU.

 

2. Expo: We Are The Next Generation @ Kortrijk

Geïnteresseerd in kunst? En dan nog het liefst van jonge, Belgische makelij? Dan moet je dit weekend absoluut naar het Buda-eiland in Kortrijk, oftewel het creatieve hart van de stad. Het is namelijk het laatste weekend dat de expo We Are The Next Generation zijn deuren opent voor het grote publiek. Je maakt er kennis met de volgende generatie artiesten van ons land. De 42 projecten werden geselecteerd door een jury en zijn allemaal uniek en origineel; van landschapsarchitectuur tot juwelen en grafische vormgeving.

Gratis en vrij te bezoeken op zaterdag en zondag van 13u tot 18u. Meer info via wearethenextgeneration.be.

 

3. Kids: Tik Tak expo @ Oostende

Speciaal voor de allerkleinsten werd er in het Fort Napoleon in Oostende een Tik Tak-tentoonstelling geïnstalleerd. Je ontdekt er de levensechte Tik Tak-decors en een discovloer waar kinderen zich kunnen uitleven. De expo is vooral gericht op kinderen van één tot en met zes jaar. Het permanente verhalenparcours dat door het fort loopt is trouwens een echte aanrader om met het hele gezin te doen!

Nog tot 18 april. Iedere dag open van 10u tot 17u, meer info en tickets via fort-napoleon.be.

 

4. Podcast: Living Adventurously

Mag het al eens wat internationaler zijn? Dan is de podcast Living Adventurously zeker iets voor jou! In de 65 afleveringen geeft Alastair Humphreys tips om avontuurlijker in het leven te staan. Alastair fietste de wereld rond in vier jaar tijd, liep de Marathon des Sables uit en roeide de Atlantische Oceaan over. Het is ook hij die ooit de term micro-avontuur bedacht, tien micro-avontuurideeën om zelf eens uit te proberen vind je hier

 

5. Boek: Het boek voor ontdekkingsreizigers in België

Als je inspiratie voor een leuke uitstap in België stilaan begint op te geraken, kan dit boek je helpen! Greetje, fotograaf, en Kristien, journalist en auteur, zijn de twee bedenkers achter de Instagrampagina en website Dingenzoekers. Daar posten ze al zo’n vijf jaar originele tips voor uitstapjes dichtbij. In 2016 maakten ze een eerste boek: België voor kinderen en hun baasjes. Hun nieuwste boek omschrijven ze zelf als volgt: ‘Tjokvol heerlijke plekken om in eigen land te ontdekken, met veel logeren, natuurbeleving en een vleugje stad. Voor families met kinderen, tieners, tantes, oma’s, nonkels en neven. Oké, voor iedereen dus.’

Het boek verschijnt op 18 februari in de winkels, maar je kan het nú al bestellen

Het boek voor ontdekkingsreizigers in België, Luster, €25

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord