Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (2-4 april 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Expo: Aboriginalities

Gisteren (1 april) opende in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel de tijdelijke tentoonstelling Aboriginalities zijn deuren. Je waant je hier even down under door de fascinerende schilderijen van de oorspronkelijke bewoners van Australië. Aboriginele kunst toont vaak de schepping van de aarde en de band tussen wereld en mensen. De tentoonstelling is slechts een klein deeltje uit de privé-collectie van Marie Philippson die al twintig jaar gepassioneerd is door Aboriginele kunst.

Nog tot 1 augustus, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Info en tickets via fine-arts-museum.be.

 

2. Boek: Van vuur naar ijs van Marica van der Meer

Waar droom jij van? Een lange reis naar Azië? Backpakken door Amerika? Of de wereld rondzeilen? Dit inspirerende boek is het extra duwtje in de rug om die dromen achterna te jagen. De Nederlandse Marika van der Meer fietste van Vuurland naar Alaska, een tocht van zo’n 28.000 kilometer. In deze heruitgave, die sinds deze week te koop is, vertelt ze over haar ongelofelijke avontuur, de mensen die ze tegenkwam en de extreme situaties die ze vaak moest overwinnen. Daarbij horen ook prachtige foto’s die je reishonger alleen maar versterken!

Uitgeverij Elmar, €22,99

 

3. Serie: The Serpent

Thailand, Nepal en India behoren tot de populairste bestemmingen van Azië. Maar in de jaren zeventig was het er als toerist niet echt veilig. The Serpent vertelt het waargebeurde verhaal van een seriemoordenaar die voornamelijk Westerse toeristen vermoordde. Nadat ook een Nederlands koppel vermoord wordt, gaat de Nederlandse ambassadeur zelf op zoek naar de moordenaar. De achtdelige reeks is een samenwerking tussen BBC One en Netflix en staat sinds vandaag (2 april) op Netflix.

 

4. Podcast: Popspraak

Ella Leyers en Willie Wartaal (rapper bij De Jeugd van Tegenwoordig) maken samen een podcast. De eerste aflevering kwam gisteren (1 april) online. Iedere dag bespreken ze in een korte aflevering het popnieuws aan de hand van de kalender.  Wie was er jarig vandaag? Of welke artiest stond er op nummer één op dat moment? Luisterplezier verzekerd met dit komische duo!

5. Kids: je leest het hier

Geen idee wat je met je kinderen kunt aanvangen tijdens de paasvakantie? Wij tippen de leukste coronaproof uitstapjes voor het hele gezin in eigen land. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord