Terug naar overzicht

Paasvakantie: 5 X doen met de kinderen!

Joepie, twee weken paasvakantie! Geen idee hoe je jouw kroost kunt bezighouden? Deze vijf uitstapjes zijn corona- en kidsproof!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Movienight @ De Panne

Plopsaland De Panne en Kinepolis werken deze paasvakantie samen om kinderen en ouders een unieke ervaring te bezorgen. Voor de drive-incinema op de parking van Plopsaland werd het grootste mobiele LED-scherm ter wereld geplaatst. Daarop kun je heel de paasvakantie lang films gaan bekijken. Iedere dag worden er drie films gespeeld en twee keer deze vakantie kan je er ook terecht voor een filmmarathon! Wie de echte cinema-ervaring nog eens wil meemaken, kan ter plaatse popcorn en drank kopen.

Per auto betaal je €30, ongeacht het aantal personen. Meer info via kinepolis.be/ontour.

2. Op zoek naar het Gouden Konijn @ Kalmthout

Het arboretum in Kalmthout mag dit jaar 165 kaarsjes uitblazen! Dat vieren ze deze paasvakantie met het Gouden Konijn. Alleen zit het Gouden Konijn ergens verstopt in de grote tuin. Alle kinderen tussen vier en tien jaar worden daarom uitgenodigd om het verstopte konijn mee te helpen zoeken. Het is trouwens het ideale moment om de bomentuin te bezoeken nu alles stilletjes aan terug in bloei komt te staan.

Gratis voor kinderen tot 12 jaar, voor volwassenen betaal je €7. Een speurkaart om op zoek te gaan naar het Gouden Konijn kost €2,5 en koop je aan de balie. Meer info via arboretumkalmthout.be.

3. Paaseieren rapen @ Meise

Ook in de bloeiende plantentuin van Meise kun je terecht voor een paasspeurtocht. Deze paasvakantie liggen in de tuin paaseieren verstopt. Voer de opdrachten goed uit, vind de code en misschien krijg je wel een lenteverrassing! De speurtocht is geschikt voor kinderen tussen vier en twaalf jaar oud. Het kaartje en meer uitleg krijg je aan de kassa. 

Kinderen jonger dan 12 zijn gratis, voor kinderen tussen 6 en 17 jaar betaal je €3, volwassenen betalen €9. plantentuinmeise.be.

Ook in het Bakkerijmuseum in Veurne kan je deze paasvakantie op paaseieren zoektocht gaan. 
Meer info over het Bakkerijmuseum: bakkerijmuseum.be.

4. Tekenplezier

België is bezaaid met leuke musea voor kinderen. Ben je van plan om er deze vakantie eentje te bezoeken? Waag je kans dan met de kleurwedstrijd van Museumpas. Neem een tekening mee uit een van de deelnemende musea of print ze thuis zelf af. Maak voor 25 april een foto van het eindresultaat en mail het naar de organisatie. Wie weet winnen jullie wel de kleurtjesset voor nog meer tekenplezier!

De lijst van deelnemende musea en meer info via museumpassmusees.be.

5. Tiktokkend door het museum @ Hasselt

Dat het Stadsmus in Hasselt mee is met zijn tijd, is een understatement. Deze paasvakantie organiseren ze speciaal voor kinderen en jongeren (vooral gericht op 10- tot 14-jarigen) een TikTok-toer door het museum. Je neemt er onderweg leuke filmpjes op met het museum en zijn objecten als achtergrond. In het Stadmus kom je meer te weten over de geschiedenis, inwoners en kunst van Hasselt. Ook wie geen Tik Tok-account heeft kan gerust meedoen met de toer!

De toegang tot het museum is gratis. Je moet je tijdslot wel op voorhand reserveren. hasselt.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord