Terug naar overzicht

Paasvakantie: 5 X doen met de kinderen!

Joepie, twee weken paasvakantie! Geen idee hoe je jouw kroost kunt bezighouden? Deze vijf uitstapjes zijn helemaal kidsproof!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. The cristal ship @ oostende

Tussen 28 maart en 9 april reizen er opnieuw twaalf (inter)nationale artiesten af naar Oostende om er de zevende editie van het kunstenfestival The Cristal Ship in gang te trappen. De kunstenaars maken nieuwe indrukwekkende streetartwerken doorheen de stad, die je ook nadien nog tijdens een uitgestippelde wandeling kunt ontdekken. In de Koningin der Badsteden vind je ondertussen al meer dan 70 grote murals en enkele tientallen kleinere. 

Meer info en alle locaties vind je via visitoostende.be.

Lees ook: De 7 knapste streetartlocaties in eigen land

2. Paaszoektocht @ Kalmthout

Net zoals vorig jaar organiseert het arboretum van Kalmthout een leuke paasspeurtocht. Samen met Suske en Wiske kunnen kinderen tussen vier en tien jaar er paaseieren op hun spaarkaart verzamelen. Onderweg ontdek je leuke opdrachten en wie weet ontvang je op het einde wel een leuke verrassing. 

Gratis voor kinderen tot 12 jaar, voor volwassenen betaal je €7. Een speurkaart om op zoek te gaan naar het Gouden Konijn kost €2,5 en koop je aan de balie. Meer info via arboretumkalmthout.be.

3. Paaseieren rapen @ Meise

Ook in de plantentuin van Meise kun je terecht voor een paasspeurtocht. Deze paasvakantie ligt de tuin bezaaid met paaseieren. Aan jou om er zoveel mogelijk te vinden.  Voer je de opdrachten onderweg goed uit, dan krijg je nadien een lenteverrassing! De speurtocht is geschikt voor kinderen tussen vier en twaalf jaar oud.

Een plannetje en meer uitleg krijg je aan de kassa. Kinderen jonger dan 5 nemen gratis deel, voor kinderen tussen 6 en 17 jaar betaal je €4, volwassenen betalen €10. plantentuinmeise.be.

4. paashaasopleiding @ Veurne

Op drie locaties in Veurne leren kinderen deze vakantie hoe ze een echte paashaas kunnen worden. Daarvoor moeten ze zoeken, puzzelen, gooien en klimmen. Bij Visit Veurne, de bib en het Bakkerijmuseum krijg je alle benodigheden om de opdrachten goed uit te voeren. Zo krijg je drie stempels op een verzamelkaart, die je nadien kunt omruilen voor een cadeautje. Extra tip: bezoek ook eens het Bakkerijmuseum. Hier hangen meer dan 2.300 stukken die je meer vertellen over onze bakkergeschiedenis. 

Meer info vind je via bakkerijmuseum.be. De speelkaart kun je hier gratis downloaden en afprinten.

5. Paasdagen @ Bokrijk

Ook in het openluchtmuseum van Bokrijk valt er deze vakantie vanalles te beleven. Zo leer je er meer bij over de oude paasgebruiken in ons land en kun je de jonge diertjes bezoeken. Daarnaast liggen er over het domein ook verschillende spelletjes verspreid en kun je deelenemen aan een paaszoektocht waarbij je verschillende QR-codes moet scannen. Tijdens het laatste weekend van de paasvakantie - op 17 en 18 april - wordt er zelfs een paasfeest georganiseerd zoals ze dat honderd jaar geleden ook deden. Plezier en verwondering verzekerd!

Alle info over de paasdagen vind je op bokrijk.be. Gratis toegang voor kinderen jonger dan 3 jaar. Tussen 3 en 12 jaar betaal je €2 en een standaardticket kost €14.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord