Terug naar overzicht

De 7 knapste streetartlocaties in eigen land

  • Street art in Halle

    Nona Heremans

Street art  hotter dan hot. Wij selecteerden speciaal voor jou de zeven leukste locaties in eigen land! 

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Fishie bY SMOK @ Vilvoorde

Deze vis werd in 2019 gemaakt door de Antwerpse kunstenaar SMOK naar aanleiding van het evenement De zomer van Asiat. In 2020 werd de wedstrijd voor mooiste Belgische street art georganiseerd en daarbij belandde deze mural bij de mooiste vijf. Vilvoorde heeft daarnaast nog heel wat ander moois op zijn muren met meer dan 50 verschillende creaties van zowel nationale als internationale artiesten.

Locatie: Poorthuis, Mechelsesteenweg 255, Vilvoorde

 

2. street art langs het kanaal @ Halle

Je zou denken dat de meeste street art te vinden is in grote steden, maar ook in de kleinere steden kun je prachtige murals ontdekken. Zo vind je in Halle een 2.000 m² grote mural. Daarmee is het een van de grootste streetartwerken van Europa! Het kunstwerk vertelt het verhaal van kinderen die in een betoverend bos zitten tussen het papier en karton en daarmee origamidieren maken. Leuk weetje: kinderen uit Halle stonden model voor de mural. De muurschildering kadert binnen het Zinderende Zenne-project en werd gemaakt met zo’n 950 liter milieuvriendelijke verf. Verder kun je in Halle ook onder andere aan het station knappe graffitikunstwerken tegenkomen.

Locatie: jaagpad langs het kanaal

 

3. Don't sleep on your dream @ Bergen

Don’t sleep on your dream is een mural gemaakt door de Luikse kunstenaar en muurschilder NOIR Artist. Zoals zijn naam al doet vermoeden werkt de kunstenaar vooral met zwarttinten, al kan er af en toe ook kleur binnensluipen in zijn werken. Dit kunstwerk roept ons op onze dromen waar te maken.

Locatie: Rue de Nimy 117-121, 1724 Bergen (gevel van de Delhaize)

 

4. Listen to your momma, darling @ Gent

Luister naar je mama, dat is de boodschap die deze mural uitdraagt. Artieste Jolien - beter bekend als Kitsune - begon namelijk met schilderen omdat haar mama dat zei. En gelukkig maar, want jaren later vragen heel wat mensen uit haar buurt om een mural te maken voor hen. Vijf dagen lang heeft ze aan dit kunstwerk gewerkt. Ook op andere plaatsen in Gent kunnen streetartliefhebbers hun hart ophalen, denk maar aan het bekende graffitistraatje. 

Locatie: Napoleon Destanbergstraat 1, 9000 Gent

 

5. Art Falco Peregrinus Deco @ Sint-Niklaas

Opnieuw een topper uit de lijst van beste streetartwerken van België, deze keer uit 2019. De Antwerpse muralist Dzia tekent met geometrische lijnen vossen, vogels en andere dieren. Het werk is een knipoog naar het art-deco-erfgoed van Sint-Niklaas. Zo staat de Monseigneur Stillemansstraat bekend om zijn vele prachtige én beschermde art-decowoningen. De keuze om een slechtvalk af te beelden is trouwens ook niet willekeurig . Zo leeft er al enkele jaren een koppel slechtvalken op de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Sint-Niklaas.

Locatie: hoek van de Monseigneur Stillemansstraat en het Hendrik Heymanplein, 9100 Sint-Niklaas

 

6. PET's of the future @ Oostende

In Oostende vind je op de gevel van het Ensorinstituut een mural van 17 meter hoog. Het kunstwerk verwijst naar de problematiek van plastic in de oceaan. Wietse Hindryckx werkte er twee dagen aan. Zin in nog meer streetartkunstwerken in Oostende? In 2016 werd er een volledig streetartparcours uitgestippeld én er is ook en familievriendelijke versie! 

Locatie: Generaal Jungbluthlaan 4, 8400 Oostende

 

7. Mechelen muurt

In meerdere steden vind je tegenwoordig streetartwandelingen, zo ook in Mechelen. Mechelen muurt is een project van Gijs Vanhee, street artist en voormalig stadsartiest. Tien (inter)nationale kunstenaars kwamen zich uitleven op even veel muren in de stad. Het resultaat is een wandelparcours met op je pad verschillende prachtige murals. Je kunt ook een gids huren om nog meer te weten te komen over de verschillende werken.

Locatie: Vleeshouwersstraat 6, 2800 Mechelen

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord