Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (9-11 april 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Kids: Expeditie A @ Antwerpen

Via Expeditie A ontdekken kinderen en hun ouders de verrassende plekjes van de Stad Antwerpen. Lange Wapper en Vos Antigoon zijn de twee gidsen van dienst. Zij brengen je met behulp van een handig boekje langs de knappe gebouwen en groene hoekjes van de stad. De wandeling loopt vooral door de historische binnenstad en duurt ongeveer drie uur. Onderweg moeten de kinderen vragen oplossen en leuke opdrachten uitvoeren.

Een boekje met de wandeling en opdrachten koop je aan de balie van Visit Antwerpen (in het Centraal Station of op de Grote Markt). Meer info via visitantwerpen.be.

2. Wandelen: Abdijsite TeN Duinen

Het Abdijmuseum en de abdijsite Ten Duinen in Koksijde bezoeken is altijd een goed idee. Je loopt er tussen de ruïnes van een 15e-eeuwse abdij en leert er in het museum alles over het leven en werk van de monikken. Momenteel valt er vanalles te beleven waardoor een bezoek nog unieker wordt. Zo loopt er buiten op de site een nieuwe smartphonewandeling. Met behulp van een Google Cardboardbril en VR-beelden loop je langs zes locaties, bij iedere stop zie je hoe de abdij er vijfhonder jaar geleden uitzag. Binnen in het museum kun je Toen de dieren nog spraken bezoeken, een wandeling met videoverhalen over het verleden van de site.

Alle activiteiten en info vind je op tenduinen.be.

3. Expo: Klimt - The Immersive Experience @ Brussel

De werken van de Oostenrijkse schilder Gustav Klimt komen helemaal tot leven in de Hortagalerij in het Centraal Station. Meer dan tweehonderd werken van de kunstenaar worden er op een speciale manier tentoongesteld. Een 360° en driedimensionale show duurt 35 minuten en wordt voortdurend herhaald. Als kers op de taart kun je met behulp van een VR-bril ook in het lichaam van Klimt zelf kruipen. Reken voor je bezoek minstens één uur.

Meer info en tickets via expo-klimt.be.

4. Boek: camperfood & fijne plekken

Auteurs Els Sirejacob en Bram Debaenst delen twee passies: de liefde voor reizen met een camper en die voor lekker eten. Deze twee passies combineren ze perfect in het boek Camperfood & Fijne plekken. Zie het als een kookboek voor onderweg met recepten voor alle seizoenen. Tegelijkertijd is het ook een gids voor iedereen die er graag op uit trekt met de camper. De persoonlijke verhalen en prachtige foto’s maken het boek compleet!

Uitgeverij Luster, €25

5. Docu: Where the wild men are

De documentaireserie Where the wild men are is ondertussen al aan zijn elfde seizoen toe. Host Ben Fogle trekt de hele wereld rond en bezoekt mensen die op een wilde en avontuurlijke manier leven. Meestal hebben zij de Westerse maatschappij achter zich gelaten en gaan ze nu op een heel andere, ongewone manier door het leven. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen trekt Ben naar een privé-eiland vlakbij IJsland waar hij te gast is bij Hákon.

Zondag 11 april van 20u10 tot 20u55 op Canvas.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord