Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • © Stad Kortrijk

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (7-9 mei 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Theater: Schouwburgsessies

De Stadsschouwburg van Kortrijk brengt zijn voorstellingen tot in je woonkamer. Iedere twee weken delen ze online een gratis Schouwburgsessie. Daarin doen verschillende artiesten ‘hun ding’ op het podium van het theater. De spits werd afgebeten door Alexandre Van Goethem, een tapdanser uit Gent. De tweede sessie met Reena Riot kwam gisteren - op donderdag 6 mei - online. 

Meer info via schouwburgkortrijk.be.

 

2. Film: Pájaros de verano

Pájaros de Verano, of letterlijk vertaald Vogels van de Zomer, is een Colombiaanse film uit 2018. De film vertelt het verhaal van het traditionele Waayu-volk dat in het noorden van Colombia woont, eind jaren zestig. De jongeren van de groep laten zich meeslepen in de opkomende drugshandel. Daardoor ontstaat er al snel hebzucht, jaloezie, wraak en geweld, net zoals in de rest van het verscheurde land. Regisseur Ciro Guerra mocht al verschillende prijzen in ontvangst nemen, vooral zijn film Embrace of the Serpent met de Belgische acteur Jan Bijvoet was een groot succes!

Zaterdag 8 mei 2021 van 22u05 tot 00u05 op canvas.

3. Kids: smile #likeme

#LikeMe is een van de populairste Ketnetseries van het moment. Voor wie niet meer naar Ketnet kijkt: de serie gaat over Caro en haar vriendengroep op de middelbare school. In elke aflevering zingen ze Belgische of Nederlandse klassiekers (daarom dat veel kinderen nu ‘Ik wil je’ van de Kreuners of ‘Porselein’ van Yasmine luidkeels kunnen meebrullen). In de expo loop je door de decors en kun je tientallen unieke foto’s nemen. #Funfunfun

Nog tot 30 september in de Stadsfeestzaal in Antwerpen, €17 voor volwassenen, €15 voor kinderen tussen 4 en 16 jaar. smilelikeme.be

4. Podcast: Mensenmaat

Mensenmaat is een podcast van CM-voorzitter Luc Van Gorp in samenwerking met uitgeverij Pelckmans. Iedere aflevering kijkt hij samen met een gast op een kritische manier naar onze samenleving. In de eerste twee afleveringen heeft hij het samen met Inge Vervotte, voorzitter van zorggroep Emmaüs en Marc Noppen, CEO van UZ Brussel, over ons huidig zorgsysteem, actueler en relevanter dan ooit. In de volgende afleveringen komen onder andere Bart De Wever en Lieven Boeve nog langs.

Alle afleveringen zijn te beluisteren via Soundcloud.

5. Boek: (te) gekke slaapplaatsen

Heb jij de schoonheid van een staycation ook ontdekt het afgelopen jaar? Dit boek geeft je nog wat meer ideetjes en inspiratie om er een fantastische zomer van te maken. (Te) Gekke Slaapplaatsen bundelt de leukste en origineelste logeerplekken dichtbij, 17 daarvan vind je in België, 33 in Nederland. Het lijstje werd samengesteld door de Nederlandse blogster Renske Borst van Renske Ontdekt de Wereld. Op haar website tipt ze al enkele jaren de leukste adresjes in Nederland en België. Sinds februari van dit jaar vind je haar 50 tips nu ook mooi gebundeld in een boek.

Mo'Media, €16,99

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord