Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (28-30 mei 2021)!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. EXPO: MASCULINITIES @ Brussel

Het Mode en Kant Museum in Brussel dompelt je met de tentoonstelling Masculinities onder in de geschiedenis van de modewereld voor mannen. Tot 13 juni 2021 kun je met eigen ogen de werken van Belgische ontwerpers zoals Xavier Delcour en Jean Paul Gaultier bewonderen. Het is een échte evolutie van mannelijkheid in al zijn glorie, op modegebied dan toch. 

Meer info en tickets via fashionandlacemuseum.brussels.

 

2. Film: THE KITCHEN

The Kitchen is een Amerikaanse film uit 2019 waarin drie heldhaftige vrouwen het heft in eigen handen nemen nadat hun criminele mannen uit de Ierse maffia in de gevangenis belanden. Op het eerste gezicht lijkt deze heilige drievuldigheid onschuldig en blijkt het lot hen ongunstig, maar is dat wel zo? De dames zijn nogal gedreven, meer zelfs zij zijn verbijsterend goed in het runnen van criminele zaakjes. En dat maakt niet enkel hun echtgenoten, maar ook hen verdacht.

Te zien op Netflix vanaf zaterdag 29 mei 2021.

3. PODCAST: YOUS & YAY: NEW EMOTIONS

Het weekend staat voor de deur en dat wil zeggen: tijd voor ontspanning, voor sommigen dan toch. In de podcast Yous & Yay: New Emotions gaan de twee rappers Yousef Gnaoui en Pepijn Lanen elke aflevering met een willekeurige gast in gesprek en leggen ze die eens goed op de rooster. Op een hele luchtige manier stellen ze de meest ordinaire vragen zoals ‘Wat doe je eigenlijk op een dag?’ of ‘Hoe drink je je koffie het liefst?’. Het lijkt bijna alsof je mee rond de tafel zit en je een casual gesprek voert met iemand die je al jaren kent, al zal niemand je hier helaas horen.

De podcast is te beluisteren op Spotify.

4. KIDS: KLANK- EN LICHTSPEL BILZEN MYSTERIES

Deinzen je kinderen niet terug van een mysterieus verhaal of een griezelig figuur? Dan zou Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen iets voor hen kunnen zijn. Kinderen worden in het mysterieuze kasteel van Bilzen meegenomen in het verhaal van Alden Biesen, dat vertolkt wordt door Jan Decleir. Spectaculaire beeld-, klank- en lichteffecten maken deze 800-jarige tijdreis nog veelbelovender dan het verhaal zelf. En vooral ’s avonds is het niet voor watjes.

Voor kinderen vanaf 6 jaar, dagticket kinderen €7,5 en volwassenen €9, avondticket kinderen €12 en volwassenen €15. Meer info en tickets via Bilzen Mysteries.

5. BOEK: Mijn Parijs - Bent Van Looy

In Mijn Parijs gidst Bent Van Looy de lezer ruim driehonderd pagina’s lang op hoogst eigenzinnige wijze door Parijs. Een stad die je dacht te kennen, maar waarover Bent toch altijd weer nét iets anders te melden heeft. Bent woonde tien jaar lang in de Franse hoofdstad, en werkt er nog steeds vaak. Hij weet wat nieuw is, en kent de verhalen van wat was of nog steeds is.

Borgerhoff & Lamberigts, €24,99

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord