Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • © Hopla Brussels

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (18-20 juni 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: Insta Travel van Kim van Weering

Met dit boek neemt de Nederlandse reisjournalist Kim van Weering ons mee naar de 75 meest fotogenieke plekken in Europa. Dat doet ze aan de hand van foto’s die gemaakt werden door Nederlandse en Belgische reizigers. Alle locaties liggen trouwens relatief vlakbij, waardoor je geen vliegtuig moet nemen om er te geraken. Naast een hoop inspiratie vind je in het boek ook heel wat handige tips en adresjes.

Kosmos Uitgevers, €22,50

 

2. Kids: Hopla! @ Brussel

Nog tot en met 4 juli vindt in Brussel het circusfestival Hopla! plaats en kun je er iedere zaterdag en zondag de grootste circusartiesten aan het werk zien. Geen Pipo de Clown die met ballen gooit of ballonnen opblaast, maar internationale acrobaten. Alle performances gebeuren in vier verschillende wijken: de modelstad en het Groentheater in Laken, de Kunstberg en het Museumplein in het stadscentrum en het Meudonpark in Neder-Over-Heembeek.

Het spektakel in de stad is volledig gratis. Planning via hopla.brussels.

3. Film: Fatherhood

Op 18 juni verscheen op Netflix Fatherhood. De film toont het waargebeurde verhaal van een vader die één dag na de geboorte van zijn dochter weduwnaar wordt. Na de dood van zijn vrouw staat hij er alleen voor en heeft hij het lastig met de opvoeding van hun kind. De band tussen vader en dochter wordt daardoor echter onbreekbaar. De hoofdrol gaat naar acteur Kevin Hart, die een sterk staaltje acteerwerk neerzet.

Te zien op Netflix

4. Event: Docville @ Leuven

In Leuven vindt dit weekend de 17e editie van Docville plaats. De hele zaterdag worden er de beste documentaires getoond van het afgelopen jaar. Om 21u kun je bovendien drie korte docu’s bekijken waar je met behulp van een VR-bril écht in lijkt te zitten. Een hele dag kun je ook terecht op de gratis mini-expo Future cities. Daar hangen schetsen, tekeningen en ontwerpen van hoe we in de toekomst zullen leven.

Standaard Ticketprijs € 9,5, info en tickets docville.be.

 

5. Podcast: Zero to travel

Zero to Travel is een blog die je helpt om gemakkelijker de wereld rond te reizen. Jason geeft je er praktische info en tips om een lange (wereld)reis te maken. In zijn podcast heeft hij het iedere aflevering over reizen, steeds met een andere insteek en gast. De laatste aflevering bijvoorbeeld gaat over Australië door de ogen van de oorspronkelijke bevolking.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord