Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (16 - 18 juli 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: weekenden aan het water

Het boek Weekenden aan het water van Lydia Michiels van Kessenich ligt al een tijdje in de winkels, maar is ideaal om nú in huis te halen. Aangezien steeds meer landen rood kleuren en de coronacijfers opnieuw stijgen, is een vakantie dichtbij misschien geen slecht idee. In dit boek verzamelt Lydia 45 leuke hotels, B&B’s en tiny houses aan het water in België en Nederland. Alle adresjes werden goedgekeurd door zeven verschillende journalisten.

Uitgeverij Fjord, €22,50

 

2. Kids: Zomerslag @ C-mine

Nog tot en met 26 september is het feest in C-mine in Genk. De steenkoolmijn van Winterslag wordt dan heel even Zomerslag, een zomerfestival. Iedere week kun je er terecht voor concertjes, familievoorstellingen, films, tentoonstellingen en een gezellig terras. Voor de kleinsten ligt er ergens op de site een schat verstopt. Om die te vinden moet je eerst op zoek gaan naar letters die verspreid hangen. Doe daar telkens een opdracht en kom zo de juiste locatie te weten!

Meer info en de volledige agenda via c-mine.be.

 

3. Event: Vintage market @ Brussel

Al tien jaar lang organiseert Brussels Vintage Market maandelijks een event voor vintageliefhebbers. Deze zondag (18 juli) vindt de speciale editie ‘Street & Sportswear’ plaats. Je shopt er de coolste eighties en nineties outfits op een unieke locatie in Ixelles. Je kunt er trouwens gerust een hele dag ronddwalen, want er wordt ook drank en eten geserveerd en een DJ zorgt voor extra sfeer.

Gratis ingang maar reservatie verplicht. Info en reserveren via brusselsvintagemarket.be.

4. Expo: Watou 2021 @ Poperinge

In West-Vlaanderen vindt de 40e editie van het kunstenfestival Watou plaats. De kunstwerken en poëzie hangen verspreid over drie unieke locaties in Poperinge: Watou, het Kasteel de Lovie en de Gasthuiskapel. Naar goede gewoonte brengt Watou zowel nieuwe namen alsook gevestigde kunstenaars. Check op voorhand ook het programma van de live optredens.

Info en tickets via kunstenfestivalwatou.be.

  • Stad Poperinge

5. Podcast: #Weetikveel

#Weetikveel is een podcast van Radio 1 en gaat over ‘de kleine dingen in het grote leven’. Daarin vertelt elke dag een expert wat meer over zijn vakgebied. Een aflevering duurt een veertigtal minuten waarin je iedere keer weer iets nieuws bijleert. Deze week kwam bijvoorbeeld Matthias Dobbelaere meer uitleg geven over onze privacy, Stany Van Wijmeersch had het uitgebreid over ABBA en Dirk Draulans sprak er over Charles Darwin.

Beluister alle afleveringen via radio1.be.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord