Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • Cabin Art

    © Gemeente Koksijde

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (17 - 19 juni)! 

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. expo: recht door zee @ Sint-Niklaas

Sinds vier juni kun je in Sint-Niklaas alles te weten komen over de geschiedenis van de zeevaart. Je hoort hoe de scheepvaart doorheen vijf eeuwen is veranderd. Om het verhaal over te brengen, maken ze gebruik van animaties, replica's en interactieve schermen. Heb je graag nog een extra woordje uitleg? Volg dan een rondleiding georganiseerd door een kandidaat officier van de Belgische Marine of de Antwerp Marine Academy in uniform. De tentoonstelling bevindt zich op drie verschillende locaties: de tentoonstellingszaal Zwijgershoek, het Mercatormuseum en de Piet Elshoutzaal.

Voor kinderen van acht tot twaalf jaar. Meer info op museasintniklaas.be

 

2. kunst: Oever Gallery @ Oostende

Weekendje zee gepland om te ontsnappen aan de warmte, maar wil je ook iets meer doen dan enkel op het strand liggen? Dan moet je eens langs OEVER GALLERY. Sara is de uitbaatster van de galerij en heeft kunst met de paplepel meegekregen. Vandaag de dag telt de collectie meer dan 200 stuks die gaan van street art tot design. Een dikke tien jaar geleden kwam ook Wouter bij de kunstfamilie. Samen willen ze een gezellige ruimte creëren waar de stukken tot hun recht komen. Je kunt er op je gemak iets drinken en genieten van al het moois. 

Meer info op oever.gallery.

 

3. leuk: Weekend van het Volkscafé @ Westhoek

Dit weekend is het alweer de zesde editie van het Weekend van het Volkscafé. Gestart in Poperinge, Heuvelland, Alveringem en Vleteren, maar nu doen er al zo'n 60 cafés in de Westhoek en 20 in Frans-Vlaanderen mee. Ze voorzien muziek, volksspelen, streekbieren én Picon Maison. Die laatste is het bekendste aperitief en dus zeker niet te missen. 

Meer info op toerismewesthoek.be.

 

4. kunst: Cabin Art @ Sint-Idesbald

Zin om tijdens je strandwandeling ook wat kunst op te snuiven? In Sint-Idesbald is de 14de editie van Cabin Art aan de gang. Dit jaar is Paul Delvaux de speciale gast. Hij werd 125 jaar geleden geboren en ook het Delvauxmuseum viert zijn 40ste verjaardag. Reden genoeg om hem eens in de bloemetjes te zetten. De verschillende kunstenaars komen uit alle uithoeken van België en zelfs uit Frankrijk, Nederland en Duitsland. Ze gebruiken verschillende technieken, waardoor er voor iedereen wat wils is. In de zomermaanden juli en augustus kun je hier ook gratis rondleidingen krijgen. Inschrijven kun je alvast hier doen.

Meer info op koksijde.be.

 

5. festival: Almost summer festival @ Kortrijk

Tijdens het festival Almost Summer wordt de overgang naar een nieuw seizoen gevierd. Je kunt er terecht voor allerlei verschillende kunstvormen zoals: een geluidswandeling, poëzie, dans en theater. En in het Almost Summer café kun je genieten van een fris natje en een veggie droogje. Laat die zomer maar komen!

Meer info op buda.be.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord