Terug naar overzicht

Hello Weekend!

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (19 - 21 augustus 2022)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Lichtshow: L'Homme à la source @ Annevoie

Rond het kasteel van Annevoie, in de provincie Namen, liggen prachtige 18e-eeuwse watertuinen. Al 250 jaar vloeit het water er op een natuurlijke manier langs verschillende niveau's. De indrukwekkende geschiedenis van het kasteel en de tuinen kun je nog tot en met 28 augustus op een unieke manier leren kennen. Namelijk via een video-projectie op de gerenoveerde gevel van het kasteel. Het spectakel duurt 40 minuten en is absoluut de moeite!

Iedere avond om 22u. Meer info via annevoie.be.

 

2. Bolwerk Open Air @ Kortrijk

Welke ethniciteit je ook hebt of met welk gender je je ook identificeert, iedereen is deze zaterdag van harte welkom bij Bolwerk in Kortrijk. Het evenement wordt georganiseerd door Jongbloed, de jongerenwerking van de culturele vrijhaven die een safe space wil creëren voor iedereen. Op het programma - dat werd gecureerd door de plaatselijke choreograaf Amin Srasra - staan onder anderen DJ Sahra en Zobayda.

Meer info via bolwerk.be.

 

3. Boek: Treinreizen in Europa

Het boek Treinreizen in Europa helpt je met het plannen van je mooiste treinvakantie en neemt je mee van de hippe Scandinavische steden naar de zonnige kusten van Spanje en Italië. Naast de praktische tips hoe je zo snel mogelijk van A naar B reist, komen ook de meest schilderachtige treinroutes over de mooiste spoorlijnen van Europa aan bod. Het boek staat daarnaast vol met tips wanneer je waar het beste kunt overnachten, wat je zeker wilt weten over de stad, reizen met kinderen of huisdieren in de trein en het kopen van tickets. Kortom: alles wat je wilt weten voor het plannen van een ontspannen treinvakantie!

Uitgeverij Het Spectrum, €26,99

 

4. Festival: Colora @ Leuven

Voor muziek uit alle hoeken van de wereld, moet je dit weekend afzakken naar Leuven. Daar vindt het gratis Colora Festival plaats. Dankzij het diverse aanbod trekt Colora Festival een breed publiek aan. Geschikt voor jong en oud, muziekliefhebbers en recreatieve bezoekers, dansers en meerwaardezoekers, waar je ook vandaan komt … allemaal te vinden op het Lemmekesveld te Heverlee.

Meer info en het volledige programma via colora.org.

 

5. Festival: Muziek in de wijk @ Antwerpen

Sfeer en verrassing vormen het uitgangspunt van het programma van Zomer van Antwerpen dat even gevarieerd is als de stad en haar bewoners: muziek uit de vier windstreken, het beste uit het (inter)nationale circus, sterk visueel theater, dans op de meest ondenkbare plekken en tal van uitzonderlijke evenementen en installaties. 

Meer info en het volledige programma vind je op zva.be.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord