Terug naar overzicht

Help herfstvakantie! Met deze 9 activiteiten houd je je kinderen bezig

  • Rode Hond Festival

Ben je ten einde raad wat je deze herfstvakantie nu weer uit je hoed moet toveren van leuke activiteiten? Zoek niet verder, wij lijsten 9 uitstapjes op die je deze vakantie kunt gaan doen. 

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Muziekbos @ Ronse

In het muziekbos in Ronse, luister je naar de muziek van de natuur. Op 135 hectare bos is er plaats om te wandelen, fietsen en zelfs paard te rijden. Wat dacht je van een heksen- of kabouterwandelroute? Plezier gegarandeerd. Daarnaast kun je ook spelen op de speeltuin of de Geuzentoren beklimmen.

Meer informatie vind je op natuurenbos.be.

 

2. Klankenbos @ Neerpelt

In het klankenbos vind je kunstwerken die een prikkeling voor het oor zijn en een streling voor het oog. Je wordt uitgedaagd om op een bewuste manier om te gaan met stilte en geluid. Je kunt het klankenbos zelf gratis gaan verkennen, maar wil je net wat meer informatie dan kun je best een rondleiding boeken met een gids. Verder organiseert Musica activiteiten voor kinderen, zoals een muzikale schattentocht. Het perfecte herfstuitje deze vakantie!

Voor meer informatie kun je terecht op klankenbos.be.

 

3. Provinciedomeinen

In onze vijf Vlaamse gemeenten vind je provinciedomeinen. Daar kun je terecht voor verschillende buitenactiviteiten zoals minigolf, rolschaatsen, een oriëntatieparcours en leuke speeltuinen. De ideale activiteit voor een zonnige herfstdag! Een provinciedomein vind je onder andere terug in Kessel-Lo, Mechelen, Eeklo, Nieuwpoort en Genk.

Vind een provinciedomein bij jou in de buurt:

Antwerpen: provincieantwerpen.be 

Limburg: bokrijk.be, dommelhof.be en visitlimburg.be

Oost-Vlaanderen: oost-vlaanderen.be

Vlaams Brabant: vlaamsbrabant.be

West-Vlaanderen: west-vlaanderen.be

 

4. Rode Hond festival @ Leuven

In Leuven kun je van 4 tot en met 7 november terecht voor je portie theater, dans, musical, film en nog veel meer. Het festivalcentrum vind je dit jaar in 30cc/Schouwburg. Daar kun je digitale games spelen in de arcadehall, een foto maken in de photobooth of met gekke vormen spelen in de Rocking Module. Ook zonder ouders kunnen kinderen dit festival beleven en dat tijdens een vierdaags vakantiekamp.

Tickets koop je per activiteit en reserveer je best online op rodehond.be.

 

5. Film'on @ Brussel

Is je kind gebeten door films, dan is Filem’On in Brussel een must deze vakantie. Je bekijkt er meer dan 130 films, en sommige zelfs in aanwezigheid van de regisseurs of acteurs. Daarnaast kun je in een workshop zélf films leren maken. In Gent vind je de iets kleinere variant van het festival: FilemKING met hetzelfde concept.

Van 27 oktober tot en met 6 november in Brussel en van 27 oktober tot en met 5 november in Gent. Prijs voor tickets varieert per film en kan ter plaatse aangekocht worden of via filemon.be.

 

6. Insectopia @ MEchelen

In het bos achter Technopolis vind je Insectopia waar je reuzeninsecten kunt spotten. Er wonen daar namelijk 32 insecten die net wat groter zijn dan normaal. Waarom het team van onderzoekers hun kamp hebben verlaten kun jij gaan uitzoeken. Om te weten  wat de insecten nu net zo bijzonder maakt, moet je vooral goed kijken en luisteren. Na je ontdekkingstocht kun je in de gezellige herfstbar iets drinken en het insectenhotel van dichtbij gaan inspecteren.

Ticket kost €8. Reserveren kan online via technopolis.be.

 

7. Op zoek naar Pluimstaart @ Geraardsbergen

Op donderdag 4 november kun je het Raspaillebos in Geraardsbergen op zoek gaan naar eekhoorntje Pluimstaart. Wat hij kan, wat hij eet en hoe hij leeft? Je komt het allemaal te weten wanneer je de knotsgekke wereld van Pluimstaart beleeft. De zoektocht is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar en is volledig gratis. Het Raspaillebos is daarnaast de uitgelezen plek om van de natuur en de herfst te komen genieten.

Donderdag 4 november van 13u30-16u. Inschrijven is verplicht via omgeving.vlaanderen.be.

 

8. Herfstgeruis @ Ename

Om een beetje in de Halloweensfeer te blijven, moet je in Ename zijn. Daar bescherm je de zielen van overledenen, snuffel je rond op een kerkhof, laat je je verrassen door de Sint-Laurentiuskerk en luister je naar het verhaal van de 12e-eeuwse grafdelver. De kleinsten kunnen op pad met Evert de eekhoorn die zijn nootjes niet meer vindt.

Dinsdag tot vrijdag: 9u tot 17u. Zaterdag en zondag: 13u tot 17u. De activiteit is gratis, inschrijven kan via pam-ov.be.

 

9. Boektopia @ Kortrijk

De boekenliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de eerste editie van Boektopia in Kortrijk. Drie dagen lang zullen de Xpohallen gevuld zijn met lezingen, debatten, concerten en uiteraard boeken. Ooit al Jommeke of De Kiekeboes willen leren tekenen? Op de foto willen gaan met je favoriete stripheld? Of je albums laten handtekenen? Zak dan zeker 30 oktober af naar Kortrijk voor een echte strip-belevingsdag. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis!

Van 30 oktober tot en met 1 november in Kortrijk Xpo. Info en tickets via boektopia.be.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord