Terug naar overzicht

Twee weken herfstvakantie: deze uitstapjes zijn kids- én coronaproof!

Geen idee hoe jij de kinderen tijdens deze verlengde herfstvakantie moet entertainen? We’ve got your back, met vijf coronaproof uitstappen voor het hele gezin!

  • Freya De Vos
    TekstFreya De Vos

1. Speelbos: naar Machelenput in Zulte

In het Oost-Vlaamse Zulte ligt de Machelenput, the place to be voor wandelaars, fietsers en vissers. Midden in dit idyllische natuurdomein ligt het Avontureneiland. Je kan deze anderhalve hectare grote speelzone enkel bereiken door een afgesloten stukje van de Leie zélf met de veerboot over te steken. Schip ahoy!

Gildestraat, 9870 Machelen-Zulte

Fietstocht: fietsen door het water in Bokrijk

Het drie meter brede fiets- en wandelpad in Bokrijk is zo aangelegd dat je omringd wordt door het water van natuurgebied de Wijers. Vervolg je fietstocht langs het openluchtmuseum of kom op adem aan de twee panoramische uitkijkpunten op deze fietsroute. Download hier onze favoriete fietsroute (6 km) door het water. www.bokrijk.be

Tip: Dankzij de druktebarometer op de site van Bokrijk kan je de drukte in de openluchtspeeltuin, de fiets- en wandelroute en het openluchtmuseum vermijden.

Bokrijklaan 1, 3600 Genk

3. Wandeling: speuren in het bos in de Westhoek

Speciaal voor curieuzeneuzeposterdpotten van vijf tot elf jaar oud stippelde provincie West-Vlaanderen in de Westhoek vijftien zoektochten uit. Elke speurtocht met leuke doe-opdrachten en weetjes is zo’n twee à drie kilometer lang. Kies hier een leuke zoektocht en koop de speurfolder bij de toeristiche dienst van de gemeente waar de tocht plaatsvindt. Of koop hem online. webshop.west-vlaanderen.be

Prijs: € 1/ speurtocht

4. Geocaching voor jong en oud

Op basis van GPS-coördinaten ga je op zoek naar een schat - in dit geval een cache genoemd. Dit zijn meestal kleine doosjes met een verrassing in. Dat kan een logboek zijn dat je invult als je de cache hebt gevonden, maar ook kleine spulletjes zoals munten en speelgoed. Leg wel iets in de plaats als je ‘de schat’ meeneemt. Op de site vind je alle zoektochten terug. Je kan ook de app gebruiken. Wereldwijd zijn er tal van leuke geocachings specifiek voor kinderen. Zoals deze: 'Het Verloren Kabouterdorp’ in Lommel, ‘Beestenbende’ in Meerle en ‘Wie heeft hier de bonus gepikt?’ in de Scheldevallei.

5. Kunst op kindermaat: The Crystal Ship in Oostende

Het kunstenfestival The Crystal Ship toverde Oostende enkele jaren geleden om in een openluchtmuseum vol streetart van de bovenste plank. Ontdek met de fiets of te voet straatkunst van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Bepaal zelf hoe lang je jouw route maakt door gebruik te maken van het Googlemaps kaartje dat The Crystal Ship je aanbiedt of volg de The Crystal Ship Kids Guide, vol met leuke opdrachtjes en weetjes.

Ontdek meer op thecrystalship.org.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord