Terug naar overzicht

Het dak eraf: weekendje weg met een daktent

Of wij een weekend op stap willen met een Land Rover Defender met een daktent erop? Nou en of. Het avontuur lonkt en we zijn benieuwd of dat wel écht zo evident is, een grote tent opzetten bovenop een minstens even grote auto. ‘Als ik het kan, dan kan iedereen het’, aldus onze hoofdredacteur Birte. Benieuwd of het haar lukte? Lees dan vooral verder.

  • Birte Govarts
    Tekst & foto'sBirte Govarts

Op een zonnige vrijdagmiddag rijden we naar het Nederlandse Baarlo, een klein dorp vlakbij Venlo, waar we onze Land Rover Defender ophalen. Bart van Land Rover Dream Holiday staat ons al op te wachten. Samen met zijn vrouw Liesbeth bouwde hij drie Defenders om. Elke wagen werd voorzien van twee daktenten - een kleine en een grote. In de koffer vind je een compact maar praktisch keukentje, een waterreservoir en al het materiaal dat je nodig hebt om te gaan kamperen. Zelfs een extra tent, voor het geval dat er meer dan vier personen mee op avontuur willen. Voor we op pad gaan, geeft Bart ons nog een woordje uitleg. Zo vertelt hij hoe we de twee daktenten moeten opzetten en waarop we moeten letten wanneer we ze weer inpakken. Na een infomoment van een half uur zijn we klaar om te vertrekken.

ON THE ROAD

Het eerste wat we merken wanneer we met ‘onze’ Land Rover Defender op weg zijn? Dat je best wat bekijks hebt in zo’n wagen. Een fietser steekt enthousiast beide duimen op wanneer we hem kruisen, de passagier van een auto die ons passeert maakt zelfs een filmpje. Zwaaien maar! Wanneer je een trip boekt bij Land Rover Dream Holiday krijg je gratis een map mee met mogelijke routes en logeertips. Je kunt kiezen voor een uitstap helemaal op maat van kinderen of enkele wijnhuizen bezoeken. Wij hebben vooral zin in (en nood aan) rust en boeken via Campspace een plekje in de natuurtuin van Jan en Thea. Zodra we geparkeerd zijn, beginnen we aan het opstellen van onze daktent. Volgens Bart zou de klus zo’n vijf minuten duren, wij doen er anderhalf uur over. Dat komt omdat het de eerste keer is en - ook al krijg je QR-codes mee om een handig how to-filmpje te bekijken - er toch nog wat dingen zijn die je moet uitzoeken. Eens onze tent is opgezet, kan het relaxen beginnen.

 

INKLAPPEN EN WEGWEZEN!

Na twee dagen aperitieven, wandelen, lekker slapen in onze daktent en - oeps - nog meer aperitieven, komt er een einde aan ons verblijf bij Jan en Thea. Tijd om de tent weer in te pakken en terug te rijden naar Baarlo. Volgens Bart van Land Rover Dream Holiday zou het opruimen zo’n kwartier duren. Alweer doen we er iéts langer over, maar we voelen allebei dat we onze Defender al iets meer kennen en al beter weten hoe het allemaal in z’n werk gaat. De rit terug doen we aan een gezapig tempo, want we moeten het toegeven: we zijn grote fan van deze wagen en zouden er best nog wat langer mee willen rondtrekken!

PRAKTISCH

Vanaf € 580 voor een weekend in het middenseizoen, inclusief slaapzak, eindschoonmaak, WA casco-dekking en een inspiratie- en routeboek, landroverdreamholiday.com 

Wij boekten onze overnachtingsplaats via campspace.com 

De natuurtuin waar wij verbleven heet Campspace Hartekind en ligt in het Charmante Limburgse dorp Meterik. Je hebt er twee staplaatsen in een prachtige tuin, een plaats om een kampvuur te maken en een overdekt terras waar je koffie en thee kunt zetten. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de toiletten, en is er een festivaldouche voorzien. Ga je bij Jan en Thea logeren, dan gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Hartekind, die zich inzet voor kinderen met een hartafwijking, hartekind.nl

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord