Terug naar overzicht

In het spoor van de mol: Sankt Goar

Het is weer begonnen; het negende seizoen van De Mol. Gilles De Coster en zijn tien nieuwe vrienden vertrokken gisteren na een spannende strijd in een maïsveld richting Duitsland. De bestemming van dit jaar is minder exotisch dan die van vorig jaar (Griekenland), maar daarom nog niet minder indrukwekkend. Iedere week delen wij met jullie de leukste plaatsen van dit seizoen. Eerste stop: Sankt Goar.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Sankt Goar is een klein dorpje langs de Rijn, gelegen tussen Bonn en Frankfurt. Op nog geen drie uur en half rijden, ben je van Brussel in Sankt Goar. De regio Rijnland-Palts, staat bekend voor de riviercruises over de Rijn. Tijdens zo'n boottocht vaar je langs schattige burchtjes en indrukwekkende kastelen. Het deeltje Rijn tussen Koblenz en Bingen staat zelf op de Unesco-werelderfgoedlijst. Ook Sankt Goar, met zijn 3000 inwoners, hoort hierbij. Het dorpje wordt al sinds de middeleeuwen bewoond en staat nu vooral bekend voor zijn koekoeksklokken en klompen.

Net buiten het centrum steekt burcht Rheinfels boven de rotsen uit. De ruïnes van deze 13e -eeuwse burcht horen bij de grootste langs de Rijn. Je kan de vestiging iedere dag bezoeken, met of zonder gids. Je hebt vanhieruit een fantastisch uitzicht over de stromende rivier en glooiende vallei. De regio ontdekken, kan trouwens ook prima te voet of met de fiets. Langs de Rijn loopt een lang fietspad zonder veel hellingen. En ook een avontuurlijk wandelpad volgt de Rijn en passeert langs gezellige plekjes met mooie vergezichten.

Sankt Goar bezoeken

Alle toeristische informatie over Sankt Goar vindt je op www.stadt-st-goar.de. Op www.romantischer-rhein.de vind je meer info over de wandel- en fietspaden langs de Rijn. Burcht Rheinfels bezoeken? Meer info vind je hier.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord