Klimplezier ten top in Vorarlberg

Scroll naar beneden
Oostenrijk

Wie Oostenrijk zegt, zegt bergen. En wie bergen zegt, zegt klimplezier. In Montafon, in de deelstaat Vorarlberg, krijg je de unieke kans om de Madrisella te beklimmen, een pronkstuk onder de Oostenrijkse bergen. Bereid je voor op een van de mooiste beklimmingen in de regio!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

De beklimming van de Madrisella is even mooi als uitdagend: de klim kreeg moeilijkheidsgraad C/D en werd aangelegd door twee gecertificeerde berggidsen. Het resultaat is een doordacht en knap uitgestippeld parcours, dat je naar de mooiste plekjes van de Madrisella brengt, naar maar liefst 2.500 m hoogte. 

  • Philipp Steurer - Montafon Tourismus GmbH, Schruns

Verticaal de hoogte in

Wie op zoek is naar een sportieve uitdaging en van dichtbij wil kennismaken met de Oostenrijkse bergen, zal volop genieten van deze klim. De beste route brengt je van het bergstation van de Versettlabahn via de Alpe Nova tot bij de Seressee. Met een beetje geluk spot je onderweg marmotten! 

De echte uitdaging volgt echter nadien, wanneer je een 150 meter hoge verticale wand op gaat. Een ervaring én prestatie die je nooit meer zal vergeten! Hierna is het slechts nog een handvol minuten stappen naar de top, waar je op magistrale wijze beloond wordt voor het harde werk.

  • Philipp Steurer - Montafon Tourismus GmbH, Schruns

Het pronkstuk van Vorarlberg

Op 2.500 meter hoogte is het uitzicht namelijk adembenemend. Aan de noordelijke kant van de berg bewonder je de Madrisella in alle glorie en in het dal zie je Novatal voor je uit liggen. Deze nieuwe via ferrata wordt door kenners ‘een van de mooiste beklimmingen van Vorarlberg’ genoemd, iets wat je onmogelijk zal ontkennen als je hier aan de top staat.

De bijzondere geologie van deze streek draagt niet enkel bij tot het mooie landschap, het maakt dit bergavontuur ook extra bijzonder. Het zogenaamde Gneisgesteente is namelijk horizontaal gelaagd, wat zorgt voor vlakke treden die je gemakkelijk kan betreden. Je hoeft dus zeker geen expert te zijn om het parcours tot een goed einde te brengen.

  • Philipp Steurer - Montafon Tourismus GmbH, Schruns

Meer weten?

Voel je het kriebelen om zelf jouw klimcapaciteiten te testen? Meer informatie én inspiratie kan je vinden via www.montafon.at.

Copyright headerfoto: Philipp Steurer - Montafon Tourismus GmbH, Schruns

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord