Terug naar overzicht

Logeertip in Amsterdam: het Conservatorium Hotel

Heb je vierentwintig uur te besteden in de Nederlandse hoofdstad? Dan is er geen betere uitvalsbasis dan het Conservatorium Hotel, vlakbij het Museumplein. Dat ontdekten wij tijdens een zonnige tweedaagse in het voorjaar. 

  • Birte Govarts
    TekstBirte Govarts

Wanneer we in het hotel aankomen, worden we meteen getrakteerd op twee glazen champagne. De toon voor ons verblijf is gezet. Het Conservatorium Hotel wordt niet voor niets beschouwd als een van de meest luxueuze hotels in Amsterdam. Het hotel, dat dit jaar zijn tienjarig bestaan viert, heeft 129 kamers en suites die allemaal modern werden ingericht en een prachtige hardhouten vloer hebben. Onze suite heeft een enorm ligbad met uitzicht op de Amsterdamse skyline. Héél erg mooi ’s avonds, met de lichtjes van de stad op de achtergrond.

  • Rooftop Suite

Aziatisch, maar toch lokaal

Vooraleer we ons in het warme water laten zakken, worden we echter bij restaurant Taiko verwacht. Dat bevindt zich in het hotel, maar is - uiteraard - ook toegankelijk voor mensen die er niet verblijven. Chef Schilo van Coevorden serveert Japans geïnspireerde gerechten, die hij zoveel mogelijk bereidt met lokale ingrediënten. Zo wordt de sushi gemaakt met vis uit Zeeland. Wij eten het degustatiemenu en worden de ene gang na de andere van onze sokken geblazen. Ook de bediening is supervriendelijk en wij zijn vastbesloten bij een volgend bezoek aan de stad opnieuw een tafeltje te reserveren.

  • Taiko

Leuk in de buurt 

De volgende ochtend begeven we ons in onze badjas - en ja, dat is best gênant wanneer we een troep zéér deftig geklede stagiairs tegen het lijf lopen - naar Akasha, de wellness van het hotel. Die bestaat uit twee sauna’s, een hammam, zwembad én jacuzzi. Indien gewenst kun je ook een massage of andere behandeling boeken, maar wij hebben andere plannen. Het hotel ligt immers vlak naast het Museumplein, waar je onder andere het Rijks- en het Mocomuseum vindt. Geen zin om cultuur op te snuiven? Dan kun je winkelen in de P.C. Hooftstraat om de hoek. Nadien nog niet uitgeshopt? Dan sta je op tien minuten wandelen in de Negen Straatjes. Lekker gezellig!

  • Akasha Wellness

Logeertip

Conservatorium Hotel, Paulus Potterstraat 50, 1071 DB Amsterdam, vanaf €X per nacht, conservatoriumhotel.com

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord