Logeertip in Bioul: La Station

Scroll naar beneden

Dat we dit jaar niet veel verder zullen geraken dan onze eigen landsgrenzen, is ondertussen wel duidelijk. Gelukkig hebben we aan leuke vakantiehuizen in België geen gebrek, La Station is daar zo een van. Het is een charmant en modern verblijf in het dorpje Bioul, net in de Ardennen. Er is plaats voor twaalf personen en het huis beschikt over maar liefst vijf badkamers.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Het vakantiehuis in Bioul was ooit (je raadt het nooit) een station, tussen Namen en Dinant. Het stationnetje werd door Anne en Jean-Luc, een kunstenaars- en fotografenkoppel, volledig gerenoveerd en hip ingericht. De typische Ardense architectuur is nog overal zichtbaar, toch heeft het gebouw een moderne look en feel . La Station ligt samen met Roc & Roc, een evenementenlocatie aan een voormalige steengroeve, en Les Duves, een loft in een oude steenzagerij, op het domein La Carrière, dat acht hectare groot is.

La Station is opgedeeld in twee verdiepingen. Op het gelijkvloers valt de open keuken met gigantische ramen en terras meteen op. Het zicht van 360 graden over de velden en bossen, krijg je er zomaar bij. Beneden vind je drie kamers met elk en eigen badkamer en toilet. Boven, onder het houten gewelf, is het huis ingericht als een grote loft met gezellige living en open haard. Wie wil kan daarbij nog het houten huisje in de tuin huren waar slaapplek is voor vier personen. De tuin is ook voorzien van een outdoor pizzaoven, een petanquebaan en een sauna. Laat die staycation maar komen!

La Station is te huur vanaf €1.050 per weekend via lacarriere.be.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd in Artista #3, een gratis bijlage van Newsweek.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord