Terug naar overzicht

Logeertip in Damme: Zalig

Zijn we in Ibiza? Marrakech? Nee, dit is Damme. Midden in het charmante boekenstadje staat een bijzonder vakantiehuis waar maar liefst 18 gasten comfortabel kunnen genieten van een weekendje weg.

  • Sophie Matthys
    TekstSophie Matthys
  • Foto'sStefanie Faveere

De pandemie laat het nog niet toe, maar alvast reserveren kan geen kwaad. In Zalig in Damme bijvoorbeeld, een spreekwoordelijke oase van rust op een boogscheut van het bruisende Brugge en de populaire kuststeden Knokke en Blankenberge. Deze in bohostijl gerenoveerde rijwoning op de gezellige Haringmarkt heeft vier slaapkamers, elk met een ensuite badkamer, en een grote originele kinderslaapzolder met twee dubbele bedden, zes single bedden en een televisie-mezzanine. Het huis baadt in een zonnige, ongedwongen, vakantieachtige sfeer met veel natuurlijke materialen en kleurschakeringen. Denk het tactiele mortex, massief hout, riet, zachte zandtinten en aangenaam bed- en badlinnen.

Te voet naar de zee wandelen, fietsen aan de Damse Vaart, met de boot naar Brugge varen, de plaatselijke horeca ontdekken of zelf koken, een vakantiedag is makkelijk gevuld in Damme. En ’s avonds wordt er samen gekookt en gegeten in de grote tuin met petanqueveld, buitenkeuken, houtgestookte pizza-oven en groot paellavuur. Of je nu met zes koppels bent, of met enkele families met kinderen, hier worden nieuwe herinneringen gemaakt, zoveel is duidelijk. Zalig in Damme maakt zijn naam absoluut waar.

Haringmarkt 7, 8340 Damme, België. Huurprijs vanaf €1.600 per weekend. Meer info via zaligaanzee.be.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord