Logeren in Rome: 3 tophotels

Scroll naar beneden

Rome is ontzettend divers, met zowel klassieke wijken als hippe en alternatieve buurten. Dat komt ook tot uiting in de bonte mix aan accommodaties die je in de stad kan boeken. Dit zijn onze drie favoriete vijfsterrenadressen. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Baglioni Hotel Regina (*****)

Verblijven in het hart van Rome heeft zijn prijs, maar dat maakt het Hotel Regina van de Baglioni groep het meer dan waard. Het art-decogebouw ligt in de Via Veneto, op een steenworp van de prestigieuze winkelstraat Via Condotti en de Spaanse trappen. Het metrostation Barberini ligt op 400 meter. Je wordt ontvangen in een marmeren lobby en logeert in ruime kamers in art-decostijl, met enkele afwerkingen waar de luxe vanaf druipt: kroonluchters van Muranoglas, een badkamer in Italiaans marmer en kostbaar zijdebehang. Lekker mediterraans eten doe je in het Brunello Restaurant van het hotel. La dolce vita op zijn best. Vanaf € 260 per nacht, via www.baglionihotels.com

  • DOM

D.O.M. (*****)

Dit vijfsterrenhotel is genesteld in een 17e-eeuws paleis aan de Piazza Navona in een van de oudste buurten van Rome, de Campus Martius. Hier logeer je in een onvervalste Venetiaanse vintage stijl, compleet met statige spiegels, eikenhouten vloeren en fluwelen stofjes. Je kan kiezen uit achttien kamers. 's Morgens is het er heerlijk ontbijten op het terras met een panoramisch uitzicht over de historische binnenstad. Het boetiekhotel ligt op wandelafstand van het Pantheon en er zijn ook talloze koffiehuizen, bars en restaurants in de buurt. De naam van het hotel staat trouwens voor het Latijnse 'Deo optimo et maximo' (gewijd aan de beste en grootste God), een inscriptie die in een naburig kerkje werd gevonden. Prijs vanaf € 280 per nacht, via www.domhotelroma.com.

  • G-Rough

G-ROUGH (*****)

Het G-Rough Hotel aan de Piazza di Pasquino houdt het midden tussen een hotel en een museum, want doorheen het hele gebouw vind je knipogen naar de Italiaanse designmeesters uit de jaren 30, 40 en 50, zoals Seguso en Venini. Het gebouw is als Rome zelf: het is fraai en oud met veel geschiedenis, gebouwd in de zestiende eeuw en gerenoveerd in de late zeventiende eeuw. Elk van de tien suites is origineel ingericht en heeft een aanpalende woonkamer en een badkamer met een mozaïekvloer. Voor de volle beleving boek je de 'Romantic Suite Rome' op de bovenste verdieping met een eigen mezzanine, een badkamer in echte boudoir stijl en een privéterras met zicht over de stad. Prijs vanaf € 377 per nacht, via www.g-rough.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord