Terug naar overzicht

Londen geknipt en gekapt: de hipste barbershops

Bakfietskerels met vintage broeken moéten een voldragen baard hebben om niet nodeloos passé te zijn. Mannelijke hipsters weten wat het betekent om mee met de tijd te zijn. Een regelmatig bezoek aan de barbershop maakt daar deel van uit. In Londen – so hip it hurts – selecteren we voor de behaarde en bebaarde hipsters enkele topadressen: cool geknipt en trendy gekapt.

  • TekstAart De Zitter

Tommy Guns

In Soho voelt elke hipster zich als een vis in het water. Precies hier kan je voor een fijne kapbeurt terecht bij Tommy Guns. Een collega-journalist (een Brit, weliswaar) probeerde vier barbershops en was pas bij Tommy Guns tevreden van het resultaat. De shop ziet er lekker klassiek uit, baadt in neonlicht en biedt een eenvoudige ‘men’s cut and finish’ voor een luttele 44 pond. Gezien de waanzinnig vriendelijke aanpak van het personeel is dat een habbekrats.

The Refinery

Mag het iets meer zijn? Zelf belandden we ooit – en niet geheel toevallig – in The Refinery, een mannelijke spa annex kapsalon. Als je je beharing onder handen laat nemen door een ‘junior’ barber kom je amper 50 pond lichter buiten. Als de ‘barbering director’ de schaar ter hand neemt, is dat al snel 70 pond voor een beurt. Maar voor Parsa Rad – de beste barbier van het Koninkrijk - moet een hipster nu eenmaal wat over hebben. Probeer misschien een ‘beard design’, gecombineerd met een natte scheerbeurt. En voor 120 pond is je hele intieme zone haarvrij. Een compensatie voor de volle baard allicht.

Sharps Barbers

OK, het is een Amerikaanse brand, maar Sharps levert wel al heel lang de beste grooming services. Sinds vorig jaar kan je ook in Londen een Sharps frequenteren, op de eerste verdieping van Ben Sherman in Islington. Een lekker ouderwets uitziende shop, mét echte leren kappersstoelen. Laat je hoefijzersnor tot ongeziene niveaus trimmen voor minder dan 20 euro.

Ted’s Grooming Room

In Londen moet je gehaast zijn. No time to loose. Dus ga je liefst naar een barbershop waar je ook zonder afspraak bediend kan worden. Welkom in Ted’s Grooming Room. Kies er resoluut voor de ‘Full Ted Service’: een combinatie van haarsnit, baarddesign en dat allemaal volgens de beste Turkse principes. Wie echt lef heeft – én haar in de oren – laat een brandende wattenstaaf naar binnen brengen (in de oren, welteverstaan). Soms doet hip zijn dus écht een beetje pijn.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord