Terug naar overzicht

Madrid: praktische info

Praktische info voor je citytrip naar Madrid!

TRANSPORT

Zowel Brussels Airlines als Iberia vliegen dagelijks een tot meerdere keren vanuit Brussel naar Madrid. In zo‘n 2,5u. bereik je de Spaanse hoofdstad vanuit België. Meer info via www.brusselsairlines.be en www.iberia.com

De low cost-maatschappijen Ryanair en Air Europa bieden eveneens dagelijks een tot meerdere rechtstreekse vluchten vanuit Brussels Airport aan. Ryanair biedt vanuit Charleroi dagelijks één vlucht naar Madrid aan. Meer info via www.ryanair.com en www.aireuropa.com

Lijn 8 van het metronetwerk bedient de internationale luchthaven van Madrid, waar je kan overstappen richting jouw uiteindelijke bestemming. Een enkele rit naar het stadscentrum kost € 5, al zijn er meerdaagse tickets voor het openbaar vervoer beschikbaar.

Als je de taxi verkiest, neem je de witte taxi‘s met een diagonale rode streep. Een rit naar het centrum komt neer op € 30. Uber en het Spaanse Cabify zijn eveneens actief in de hoofdstad. 

TER PLAATSE

Het openbaar vervoer in de vorm van metro en bussen zijn de meest aangewezen transportmiddelen voor Madrid. Zo kom je snel in de diverse stadsdelen, die uitnodigen voor een culturele wandeling. Voor wie het nachtleven wil induiken, is er goed nieuws: de metro rijdt tussen 6.00 u. en 01.00 u. en er rijden nachtbussen doorheen de stad. 

Een voordelige metropass (de zogeheten Abono Turístico) is beschikbaar vanaf € 8,40 voor 24 uur tot € 35,40 voor een week. Bovendien dekt de kaart de metro tot aan de terminals van de luchthaven en de bussen in de stad. Deze passes koop je in de automaten aan de metrostations en in de estancos (krantenwinkels). 

Elektrische fietsen kunnen over de gehele stad gehuurd worden en bevinden zich in de stations van BiciMAD. Meerdagenpasses (1, 3 of 5 dagen) kunnen aangekocht worden op www.bicimad.es, de app of aan de stations. Het eerste uur betaal je € 2 per fiets, de daaropvolgende uren € 4 per uur. 

NUTTIGE WEBSITES

Via de officiële website van de stad vind je alle nuttige info om je trip naar Madrid te plannen. Voor de beste tapasadresjes, culturele hotspots en events, surf je naar www.esmadrid.com

De app Welcome to Madrid guide toont dan weer alle bezienswaardigheden, restaurants, winkels ... die je Madridtrip compleet maken. Een handige planner en mobiele gids tijdens jouw bezoek aan de stad.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord