Ontdek de parels van de Middellandse Zee in stijl

Scroll naar beneden
Seabourn

Scheep volgend jaar in aan boord van de sierlijke ‘Seabourn Encore’. Zet koers naar Griekenland en Turkije. Gooi in het azuurblauwe water het anker uit en laat je een week lang verrassen door onbekende eilanden en mythische plekken.

 • Goodbye redactie
  TekstGoodbye redactie

Een all-inclusive luxecruise aan boord van een varend designhotel

Een cruise met Seabourn is pure verwennerij. Als geen ander weet de rederij hoe ze haar passagiers in de watten kan leggen. Van kamersteward tot ober, allen beheersen ze het subtiel evenwicht tussen een vijfsterrenservice en het creëren van een ongedwongen, authentieke sfeer. De gastronomie start bij het ontbijt, van versgebakken brood, het eerste kopje koffie van de dag, tot de champagne en de kaviaar, want ook dat is mogelijk (en inbegrepen). Op culinair vlak worden alle registers opengetrokken, van supergezond tot diners met sterrenallures.

Niets kan tippen aan een diner onder het zwoele maanlicht, terwijl de ‘Seabourn Encore’ rustig wegvaart van het mooie eiland met dat leuke strand, die straatjes, dat terrasje. ‘Seabourn Encore’ is een echt raspaard onder de middelgrote cruiseschepen. Het geraffineerde design, zowel binnen als buiten is pure klasse. Nood aan “er even tussen uit”? Dit is dé omgeving om in één week volledig te resetten.

 • Dit is jouw moment, met Seabourn

  Seabourn

Trakteer jezelf op een verrassend originele cruiseroute met Seabourn

Seabourn stelt twee verschillende routes van zeven dagen in de Middellandse Zee voor. Ze vallen op door hun originaliteit. De cruise van Istanbul tot Athene brengt je via de Turkse Westkust en enkele Griekse eilanden tot in Piraeus, de haven van Athene. De andere cruise vertrekt uit Piraeus. In één week legt het schip aan in Griekenland, Turkije en Cyprus en eindigt in Israël. De best bewaarde oude ruïnes van de Middellandse Zee, schilderachtige witgekalkte dorpjes, kleurrijke vissersboten én een blauwe zee, je ziet het allemaal in deze 7 heerlijke dagen.

 • Zalig genieten op het dek bij een ondergaande zon.

  Seabourn

Turkse en Griekse schatten

Wanneer jouw Seabourn-schip in de haven van Istanbul ligt, als startpunt van de route, wordt er op de kade een rode loper uitgerold om de gasten te verwelkomen. Dat zegt meteen alles over de Seabourn cruises: dit is ultraluxury op zijn best.

Van daaruit gaat het naar Myrina op het Griekse eiland Limnos. De vulkaan en de zwavelhoudende bronnen op het eiland inspireerden tot vele legendes in de Oudheid. Limnos was het mythologische thuis van Hephaistos, die door zijn vader Zeus van de berg Olympus werd afgeworpen en zo op Limnos belandde en zijn been brak. De sindsdien kreupele God van de smeedkunst, het vuur en de ambachtslieden leefde op het eiland en zwoegde in zijn smederijen, de vulkanen van het eiland, en leerde de mensen van het eiland de kunst van de metaalbewerking. Jason en de Argonauten stopten hier tijdens hun zoektocht naar het Gulden Vlies en tijdens de Trojaanse oorlog werd Hercules' metgezel Philoctetes genezen van een wond door de magische aarde van het eiland.

Cesme is een populaire vakantiebestemming van de Turken. De stad wordt overschouwd door het middeleeuwse kasteel, terwijl de zijstraatjes uitnodigen tot een ontspannen wandeling langs de oude Ottomaanse en Griekse huizen. Behalve de historische bezienswaardigheden, kunnen bezoekers genieten van lokale geneugten, zoals een duik in de thermale baden, gevolgd door de culinaire geneugten van inheems fruit, ambachtelijke kazen en lokale wijnen. Ten oosten van Cesme ligt Alaçat?, een aangenaam dorpje met een gezellige bazaar en gezellige stranden met azuurblauw water en allerlei watersporten.

Het schip volgt de westelijke Turkse kust om vervolgens aan te meren in Bodrum. Deze Turkse badstad staat bekend om haar uitgebreide jachthaven, het kasteel van Sint-Pieter, charmante terrasjes en straten vol kleine winkeltjes met tapijten, lederwaren, sieraden en plaatselijke kunst. In de oudheid lag hier het oude Halicarnassus. Onder koning Mausolus bloeide de stad, en bij zijn dood liet de koning de stad zijn meest blijvende erfenis na, zijn majestueuze graftombe, waaraan we de term "mausoleum" ontlenen. Alleen de massieve fundamenten zijn vandaag nog over, maar het was de grootste tombe ooit gebouwd door de Grieken en een van de zeven wereldwonderen uit de Oudheid.

Symi is nog zo een plaatsje dat je toch minstens één keer in je leven wil hebben gezien. Het erg kleurrijke eiland ligt in de Dodekanesos, op een boogscheut van Turkije. De haven van Symi ligt verscholen in een van de vele baaien van het eiland en wordt omringd door rijen van kleurrijke neoklassieke huizen. Het klooster van Aartsengel Michael Panormitis is minstens even kleurrijk en een belangrijk bedevaartsoord voor de Grieks-orthodoxe aanhangers.

Tijdens de oversteek van de Egeïsche Zee richting Athene, houdt het schip nog halt in Santorini, het verleidelijke, vulkanische Griekse eiland. Santorini is bijzonder vanwege zijn zwarte zandstranden en steile kalkstenen kliffen, maar ook vanwege de overblijfselen van de Fenicische, Spartaanse en Minoïsche culturen, die in de ban raakten van het eiland - een onweerstaanbare aantrekkingskracht die tot op de dag van vandaag voortduurt. Fira, de pittoreske, witte hoofdstad waar alleen voetgangers komen, is bereikbaar vanaf de zeehaven via een korte rit met de kabelbaan.

Tot slot meert de Seabourn Encore aan in Syros. Een belangrijk eiland in de Cycladen, maar niet echt een toeristische trekpleister. In Ermopoulos, de hoofdstad van de eilandengroep (genoemd naar Hermes) dwaal je door de smalle, geplaveide straatjes naar de indrukwekkende 13e-eeuwse Agios Georgios-kerk.

Klik hier voor meer informatie over deze cruise

 • Seabourn Encore

  Seabourn
 • Signature Suite

  Seabourn
 • Santorini

  Adobe Stock
 • Hagia Sophia - Istanbul

  DBIMAGES

Griekenland en de oostelijke Middellandse Zee

Deze tweede route vertrekt vanuit een even historische opstapplaats: Athene en haar drukke havenstad Piraeus. De drukke haven is gevuld met veerboten en cruiseschepen die op weg zijn naar de Griekse eilanden en andere steden in de Middellandse Zee. Na een vlotte check-in ontdek je het grandioze interieur van jouw megajacht voor de komende 7 dagen.

Tijdens de eerste stop op Serifos geniet je van de natuurlijke schoonheid en rustige charme. Het belangrijkste centrum van het eiland, Hora, is een typisch Cycladisch stadje met witgekalkte huizen die de heuvels bedekken als een lappendeken. Hier kun je een bus of het voetpad omhoog nemen vanaf Livadi (waar jouw Seabourn schip aanmeert) en dwalen door de smalle geplaveide straatjes, stoppen om koffie te drinken op een mooi plein of kijken hoe lokale ambachtslieden handgemaakt aardewerk maken in de Kerameio Ceramic Studio. Bezoek zeker het fortachtige Taxiarchesklooster en proef daarna biologische wijnen in de naastgelegen wijnmakerij. Wie een inspanning wil leveren, kan het met kruiden omzoomde pad boven Hora beklimmen; de beloning is een adembenemend panorama over de Egeïsche Zee en de lager gelegen stad. De bauxietmijnen van Serifos dateren uit de oudheid en de industrie bloeide hier in de jaren 1880. De eilandbewoners zijn erg trots op hun vele stranden.

We varen verder langs Kusadasi, dat "vogeleiland" betekent. Het toeristisch badplaatsje ligt in een schitterende golf met sprankelend water, brede zandstranden en een grote jachthaven. De oude wijk van de stad is een schilderachtig doolhof van kronkelende straatjes en huizen, versierd met bloemen en vogelkooien. In het centrum staat een 17e-eeuwse karavanserai en een enorme bazaar, bekend om zijn namaakproducten. De plaats is ook de toegangspoort tot belangrijke plaatsen van archeologisch en religieus belang zoals Efeze, een bloeiende haven- en handelsstad tijdens het Romeinse Rijk.

Patmos, een klein en dor eiland, is een plaats van wetenschap en religieuze verlichting. Je vindt op dit bedevaartsoord de Grot van Johannes waar de heilige leefde, verbazingwekkende visioenen zag en het boek Openbaring schreef. Op de top bevindt zich het klooster van Johannes. De donkere gevel van het fort, met zijn enorme steunmuren, vormt een indrukwekkend contrast met het lichte, met fresco's versierde interieur. Prachtige fresco's op de muren van de kapel beelden de reizen en wonderen van Johannes de Theoloog uit. Geniet van het ongeëvenaarde uitzicht op de prachtige baai van Patmos met jouw voor anker liggende schip en het hoofdstadje Skala.

Rhodos, het bekendste van de Dodekanesos-eilanden, is een fascinerend architectonisch lappendeken van haar verleden. Hier vermengt de erfenis van de oude Grieken zich met die van de Turken, kruisridders en bezettende Italianen. De middeleeuwse kruisvaardersstad wordt gedomineerd door het paleis van de grootmeesters, terwijl de geplaveide straten leiden naar de bruisende bazaar en een levendige haven.

We zetten onze vaarroute voort in oostelijke richting, tot in Fethiye. Deze Turkse stad ligt op de plaats van het oude Telmessos, de hoofdstad van de Lyciërs. Hun uit de rotsen gehouwen tombes staan op de berghellingen. Voornamelijk het indrukwekkende graf van Amyntas uit 350 v. Chr. spreekt tot de verbeelding.

Op de voorlaatste dag van de cruise doe je een derde land aan: Cyprus. Raak in de ban van Paphos, de geboorteplaats van Aphrodite. Deze oude zeehaven aan de zuidwestkust van Cyprus biedt zoveel heerlijkheden dat UNESCO de hele stad tot werelderfgoed heeft verklaard. Stap direct van de tender af naar de uitgestrekte archeologische site van Kato Paphos, waar vier uitgebreide Romeinse villa's zijn opgegraven - samen met enkele van de mooiste vloermozaïeken in het hele Middellandse Zeegebied. Een andere must-do: ronddwalen langs de Dorische zuilen en fresco's in de Graven van de Koningen, ondergrondse grafkamers gebouwd voor Ptolemeïsche aristocraten. Ben je in een actieve bui? Wandel dan zeker door de dramatische Avakas-kloof met 100 meter hoge kalkstenen rotswanden. Liever toe aan ontspanning? Ga naar een van de ongerepte witte zandstranden van Paphos of maak een cruise naar de kristalheldere Blue Lagoon. Om de plaatselijke sfeer op te snuiven, ga je naar een druk café op de promenade voor een Brandy Sour en een adembenemend uitzicht.

Ten slotte meert jouw Seabourn-cruise aan in Haifa, Israël. De belangrijkste haven van Israël is gelegen op de hellingen van de berg Carmel aan één van de mooiste baaien van de Middellandse Zee. Het is ook een belangrijke toegangspoort tot de Bijbelse en historische plaatsen van dit heilige land. In de loop der jaren hebben kruisvaarders, Arabieren, Turken en Britten de stad bezet. Tegenwoordig bezit deze bruisende stad verschillende belangrijke musea en het gerespecteerde Technisch Instituut van Haifa. Het is ook het wereldcentrum van het Bahá'í-geloof, gesymboliseerd door een prachtig gouden koepeltorentje.

Klik hier voor meer informatie over deze cruise

Cruisen op maat

In luxerederij Seabourn vind je de ideale partner om de Middellandse Zee te ontdekken: je vaart van bekende plekken naar onontgonnen parels en van kleine kuststadjes naar iconische steden. Tijdens de cruise kan je dagelijks kiezen uit tal van activiteiten, zoals een bezoek aan een museum, culinaire uitstapjes, wijntastings, een jeepsafari, enzovoort. Tijdens één van deze activiteiten leer je deze mooie plekjes bovendien op jouw eigen tempo kennen.

Meer weten?

Ook overtuigd van de service van Seabourn? Neem eens een kijkje naar hun reizen door de Middellandse Zee en combineer comfort en stijl met prachtige, karaktervolle bestemmingen.

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
 • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
 • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord