Ontdek de vele troeven van Scheldeland

Scroll naar beneden

Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om te genieten van een ontspannende vakantie of om een weekendje even weg te zijn van de dagelijkse sleur. Scheldeland is met haar rustige karakter, mooie natuur, eigenzinnige steden en vele rivieren en waterwegen de ideale plek om even helemaal tot rust te komen. Ontdek waarom Scheldeland ook jóúw vakantieland is! 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

In onze nieuwsbrief van 10/10 is een foutje gekropen en werd een artikel met verouderde informatie over Scheldeland uitgestuurd. Zo vindt de volgende Ros Beiaardommegang in Dendermonde plaats op 24 mei 2020 (en dus niet op 31 mei 2020). In dit artikel vind je de aangepaste versie, met up-to-date informatie en tips. Hiermee geniet je ten volle van jouw volgende bezoek aan Scheldeland!

Veelzijdigheid troef

Een bezoek aan Scheldeland is er een van vele aspecten. Een van de troeven van de regio is het landelijke karakter en het prachtige landschap, waardoor het een paradijs is voor fietsers en wandelaars. Het Scheldelandse landschap wordt gevormd door water: met de Schelde, de Dender en de Rupel telt de regio enkele belangrijke rivieren waarop én waarlangs heel wat te beleven valt. Van een tochtje met de veerboot tot de unieke geschiedenis van de maritieme scheepsbouw: Scheldeland moet je van op het water ontdekken.

Scheldeland is bovendien ook de regio bij uitstek voor sierteelt. Meer dan 200 gespecialiseerde sierteeltbedrijven drukken een bijzonder kleurrijke stempel op het landschap.

Met Dendermonde, Aalst en Ninove vind je hier bovendien drie schitterende steden die bruisen van folklore. Ontdek het rijke verleden en de prachtige architectuur van de drie Denderende Steden, met Aalst Carnaval, de Ros Beiaardommegang in Dendermonde en de majestueuze Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk in Ninove als blikvangers.

Wist je dat Scheldeland ook een strategische plek was tijdens de Eerste Wereldoorlog? Dankzij de vertragingsgevechten in de regio kon een groot deel van de Belgische troepen Antwerpen veilig verlaten. De invloed van de Groote Oorlog vind je vandaag nog steeds terug in het landschap. Zo kan je de het fort van Liezele en de forten van Bornem en Breendonk, die deel uitmaakten van de 'Stelling van Antwerpen', nog steeds individueel of in groep bezoeken. Met de mobiele app '100 Jaar Groote Oorlog' ontdek je dan weer wandel- en fietslussen op een interactieve manier, met knap authentiek fotomateriaal. Een unieke belevenis!

Wil je meer weten over veelzijdig Scheldeland? Ontdek het hier!

Dineren aan het water

Scheldeland, dat is ook op culinair vlak puur genieten. Heel wat gezellige restaurants maken handig gebruik van de adembenemende rivierlandschappen en zetten hun tafeltjes met uitzicht op het water.

Aan de oevers van de Schelde is The Bayou een oase van rust: dit Wichelse restaurant weet origineel dineren perfect te combineren met de groene omgeving. Smul van de biodynamische en seizoensgebonden producten, steeds met een knipoog naar de Franse keuken, terwijl je zicht hebt op het kabbelende water van de Schelde.

In Sint-Amands ontdek je dan weer het land van Stille Waters. Den Amandus staat bekend voor zijn heerlijke paling, een van dé streekproducten van Scheldeland. Ook Café d'O pakt uit met streekgebonden gerechten en een prachtig uitzicht op een van de allermooiste Scheldebochten.

Het getijdengebied van Driegoten is een prachtig slikken- en schorrenlandschap in Hamme. Voor een magnifiek uitzicht op de Schelde reserveer je hier bij Drie Goten en Het Scheldeoord, die allebei vlak bij het veer Driegoten - Weert liggen.

Kom hier meer te weten over de heerlijke Scheldelandse eetplekjes met zicht op het water!

Een weekendje weg in Scheldeland

Ben je ook overtuigd van de pracht van Scheldeland, maar zoek je nog inspiratie en concrete doe-tips voor een weekendje weg? Laat je dan inspireren door enkele 48u-verhalen!

Ga mee in het spoor van de Groote Oorlog in Dendermonde en het fort van Liezele, ontdek enkele streekgerechten en ga wandelen in schitterende stukjes natuur. Duik de geschiedenis in!

Laat je verwonderen door de kleurrijke sierteelt rond Wetteren, ga op een prachtige wandeltocht in De Warandetuinen en provinciaal domein Den Blakken en proef enkele karaktervolle streekgerechten! Ontdek het hier!

Scheldeland is ook ideaal voor een weekendje weg met het hele gezin. Van de voormalige glasslijperij Cimorné in Aalst tot de kinderwandelzoektocht 'Van ier no doar' in het spoor van Priester Daens en nog veel meer: Scheldeland is helemaal kidsproof!

Meer weten?

Een bezoek aan Scheldeland is pas compleet met het gratis Scheldeland Vakantieboek in de hand. Drie reportages en talloze tips vormen de ideale voorbereiding voor een weekendje weg, terwijl 7 gepassioneerde ambassadeurs je laten kennismaken met hún Scheldeland. De 12 kant-en-klare fiets- en wandelroutes nemen je dan weer mee naar de mooiste plekjes van de regio. Bestel het Scheldeland Vakantieboek hier en ontdek alle troeven van het prachtige Scheldeland!

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord