Onze tips voor een noemenswaardige november

Scroll naar beneden

Nog op zoek naar leuke uitstapjes deze maand? Dit zijn onze tips om er een fantastische maand van te maken!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Events

1. Kids: Rode Hond @ Leuven

Een interactieve carrousel op de Grote Markt, een theaterbus aan de Velodroom en meer dan 200 voorstellingen en workshops verspreid over Leuven: Het grootste familiefestival van Vlaanderen, Rode Hond, zorgt van 3 tot 6 november weer voor pret voor jong en oud. Met in première de voorstelling Ondersteboven, van vader Jan en dochter Marth De Kinder. Bezoekers kunnen daarnaast ook exclusieve filmpremières meepikken, een meet en greet hebben met Gloria Monserez na de filmvertoning, zich laten meeslepen door de verhalen van auteurs in de Leuvense boekhandels, zich vergapen aan de Alice in Verwonderland circusparade en nog veel véél meer.

Van donderdag 3 tot zondag 6 november 2022,  op 27 verschillende locaties in Leuven. Prijs afhankelijk van event. Tickets en info via rodehond.be.

2. Bestookt @ Hasselt

Op zaterdag 5 en zondag 6 november organiseren de Stokers, het jongerencollectief van  cultuurcentrum Hasselt, het tweedaagse BESTOOKT festival. Tijdens dit tweedaags festival staan er verschillende kunstdisciplines op het programma. Op zaterdag 6 november speelt theatergezelschap Kopergietery hun voorstelling Club Toulouse en warmen Tje en Isaac Roux  de Parketzaal in CCHA op. De eerste dag van hun festival sluiten ze af met een afterparty in de Serre. Zondagochtend kun je deelenemen aan een originele moviebrunch met een een ontbijt van De Refter en de langspeelfilm Close van regisseur Lukas Dhont. Voor de creatieve zielen is er een workshop smartphonefotografie en lightpainting, in samenwerking met Villa Basta. Het festival wordt lachend afgesloten met de Comedy Parade.

Zaterdag 5 en zondag 6 november, prijzen afhankelijk van event. Tickets en info via ccha.be.

3. Kids: BIG BANG Festival @ Brussel

© Yannick Sas

BIG BANG is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en kunst voor jonge oren. Dit festival staat bekend om zijn unieke en ongedwongen sfeer en heeft een hele reeks performances, concerten, klankinstallaties en activiteiten in petto. Onder andere op het programma: SMing interactieve koorinstallatie, de 108 fluiten van Serafyn, Klank De Kleuren en zijn audiovisuele wereld in beweging, de ludieke (en poëtische) voorstelling Wires, het Internationaal Vetex Orkest voor dansen in Balkanstijl, de fabels en oude liederen van de Litouwse folk en de Afro-show van het duo SECO.

Zondag 6 november in BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten Brussel. Prijzen afhankelijk van het optreden. Tickets en info via bozar.be.

4. Harry Potter: A Forbidden Forest Experience @ Sint-Pieters-Leeuw

Harry Potter-fans van alle leeftijden kunnen vanaf 5 november een lichtgevend pad verkennen dat geïnspireerd is op het Verboden Bos en bezaaid met wezens uit de films Harry Potter en Fantastic Beasts and Where to Find Them. Bij het vallen van de avond wordt het kasteel Groenenberg en het omringende domein in Sint-Pieters-Leeuwdomein door honderden fabelachtige lichtjes omgetoverd in een magisch openlucht-parcours, geïnspireerd door de geliefde romans van J.K. Rowling. Opdat niets het tovenaarsgeluk in de weg zou staan, is er een themadorp voorzien met heerlijk sprookjesachtig eten en drinken en een cadeauwinkel met merchandise van Harry Potter en Fantastic Beasts and Where to Find Them. Dit wordt gegarandeerd een avond om nooit meer te vergeten! 

van 5 november 2022 tot 5 februari 2023 in Kasteel Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Prijzen variëren van €23 tot €55 voor volwassenen en €19 tot €40 voor kinderen, afhankelijk van datum en tijdstip. Meer info via hpforbiddenforestexperience.com.

5. Expo: Burn @ Gent

© Collectie Industriemuseum

Stress, burn-out en welzijn op het werk: topics die niet meer weg te denken zijn uit onze hedendaagse werkcultuur. De gloednieuwe expo ‘BURN - Van brandgevaar tot burn-out’ toont aan dat veiligheid en welzijn op het werk al eeuwenlang voer vormen voor discussie. Aan de hand van fascinerende voorwerpen, interactieve installaties en aangrijpende beelden worden deze brandend actuele thema’s uitgelicht in een unieke tentoonstelling. Tijdens een bezoek aan ‘BURN’ sta je stil bij drie belangrijke pijlers: werk versus vrije tijd, gezond versus ongezond en veilig versus onveilig.

Van 19 november 2022 tot 3 september 2023 in het Industriemuseum Gent. Een ticket kost €8 en €4,50 voor Gentenaars. Tickets en info via industriemuseum.be.

6. Carnavalswandeling @ Aalst

Ieder jaar zakken in februari tienduizenden carnavalliefhebbers af naar het centrum van Aalst om samen naar de stoet te kijken en drie dagen feest te vieren. Het geheime recept achter het grootste carnaval van ons land? Dat ontdek je dankzij ‘Zwaai de scepter, de Magische Carnavalswandeling’, nieuw sinds midden oktober. Een verrassende interactieve tocht doorheen het stadscentrum van Aalst die je letterlijk meeneemt in het grote carnavalverhaal. Op verschillende locaties in de stad wordt een figuur of vereniging uitgelicht. Tijdens deze route activeer je met je eigen prinsenscepter geluid, video en animatie die je helemaal onderdompelen in het grootste volksfeest van ons land.

7. Familiegame 'Spel over Grenzen' @ Westhoek

Dit nieuw digitale spel speelt zich af op een fietsroute van 35 kilometer door de Belgisch-Franse grensregio rond de Leie. Via de gratis game ontdekken de spelers al fietsend de geschiedenis van de grenssmokkel. Tijdens hun tocht komen ze op unieke plekken en langs mooie landschappen aan beide kanten van de grens. Zo komen de fietsers meerdere keren over de taal-, provincie- en landsgrenzen zonder dat ze het zelf vaak doorhebben. Onderweg wachten 15 digitale opdrachten, van verschillend niveau, die fietsers via een gratis en eenvoudig te gebruiken online spelomgeving kunnen uitvoeren. Je speelt het spel als individu of in groep, en verschillende teams kunnen het ook tegen elkaar opnemen. Het doel is om als team zoveel mogelijk punten te verzamelen door de raadsels en uitdagingen goed te beantwoorden.

De bijbehorende kaart en de handige stuurhanger zijn gratis te verkrijgen bij de toeristische infokantoren in de regio. Je kan het spel gratis opstarten via westtoer.be.

Boeken

1. Reishandboek Seychellen - Jan Willem Hamel

De eilandengroep Seychellen geniet in Nederland een goede reputatie als bestemming voor een huwelijksreis. En die reputatie maken de gastvrije Seychellers met veel plezier waar. De uit 115 eilanden bestaande archipel biedt echter veel meer dan zon en strand. De Seychellen hebben minder dan 100.000 inwoners en 90% woont op het hoofdeiland Mahé. Je kunt hier adembenemend mooie wandeltochten maken, je kunt dit eiland gebruiken als uitvalsbasis voor een tocht van eiland naar eiland, en uiteraard is de creoolse keuken de moeite waard.

Eind oktober verschenen, Uitgeverij Elmar, €21.99

2. Kids Reisdagboek: Parijs & Ik en Barcelona & Ik

Met dit reisdagboek begint het plezier meteen. Hierin noteer je wat je heel graag wilt zien en doen in de stad, wie je reisgenoten zijn en wat er allemaal op het programma staat. Eenmaal onderweg zijn er leuke invulopdrachten voor in de trein, de auto of het vliegtuig. Eenmaal aangekomen op de bestemming leg je de bijzonderste, grappigste en leukste momenten vast met foto's, tekeningen, een top vijf-lijstje, doe-opdrachten en nog veel meer! De culinaire en culturele hotspots uit de steden Parijs & Barcelona komen uiteraard ook aan bod.

Eind oktober verschenen, Uitgeverij Mo'Media, €15,99

3. De golden sixties - Korneel De Rynck

Zin om terug te reizen naar het verleden? Dan is dit boek een aanrader. In dit boek vertelt historicus en schrijver Korneel De Rynck hoe het gewone leven veranderde tussen 1958, het jaar van de Expo, en 1973, toen de oliecrisis uitbrak. Negen thema's komen aan bod: eten en drinken, wonen, huishouden, communicatie, gezondheid, seksualiteit, mobiliteit, werk en vrije tijd. Het dagelijks leven veranderde toen compleet. Mensen kochten een auto, een televisie, allerlei huishoudtoestellen en er kwam een telefoon in huis. Woningen kregen een badkamer en een toilet binnen. Almaar meer vrouwen gingen uit werken, de pil werd geïntroduceerd en de eerste supermarkten openden hun deuren.

Eind oktober verschenen, Uitgeverij Manteau, €22,99

4. Lonely Planet’s Tripbuilder

In dit boek ontdek je honderden vakantiebestemmingen over de hele wereld en plan je je volgende reis met de handige tips van Lonely Planet. Laat je inspireren door de prachtige foto's, handige routekaarten, praktische reisinformatie en aanvullende tochtjes. Je leest er bovendien ook meer over diverse transportmogelijkheden en een CO2-calculator om je ecologische voetafdruk te bewaken.

Eind oktober verschenen, Uitgeverij Lannoo, €39,99

5. 150 Vineyards you need to visit before you die (EN) - Shana Clarke

Na 150 Bars, Restaurants, Hotels, Houses, Gardens en Golf Courses is er nu ook 150 Vineyards you need to visit before you die. Voor de liefhebbers van wijn, zowel professioneel als hobbyisten, én van natuur zijn wijngaarden echte must-see plekken. Ze zijn vaak te vinden in de meest schilderachtige regio's van de wereld waar je urenlang kan ronddwalen, of juist onverwacht, midden in de stad. Shana Clarke selecteerde de 150 meest unieke en bezienswaardige wijngaarden ter wereld: omwille van hun ligging, hun verhaal of hun bekende wijn, van Japan tot Argentinië en van Zuid-Afrika tot Frankrijk. Ontdek in deze gids hoe je de wijngaarden kan bezoeken, de vele uitzonderlijke geschiedenissen en - natuurlijk - waar je wijn kan proeven. Cheers!

Eind oktober verschenen, Uitgeverij Lannoo, €29,99

Internationaal

1. Pan Amsterdam

PAN Amsterdam is terug van weggeweest én met jubileumeditie. Van 20 tot en met 27 november wordt de nationale kunstbeurs voor de 35e keer georganiseerd in het kunstzinnige Amsterdam. Zo’n 125 internationale én nationale kunsthandelaars, antiquairs en galeriehouders pronken er met hun aanbod. Dit in combinatie met een inspirerende randprogrammering maakt van PAN Amsterdam een must visit voor liefhebbers van kunst, antiek en design. 

20 tot en met 27 november in RAI Amsterdam. Een standaardticket kost €20. Meer info via pan.nl.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord