Op cruise naar de Mediterraanse geheimen

Scroll naar beneden
Seabourn

Met Seabourn ervaar je de Middellandse Zee zoals nooit tevoren: elke dag meer je aan op een nieuwe bestemming en ervaar je de couleur locale op jouw eigen tempo, terwijl je geniet van de zon, het lekkere eten en de mooie natuur. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Als je denkt dat je de Middellandse Zee inmiddels wel al gezien hebt, is de kans groot dat je je vergist. Wil je kennismaken met de échte sfeer van de ‘Mare Nostrum’, dan doe je er goed aan op reis te gaan door de Egeïsche Zee. Charmante kuststeden, adembenemende stranden en baaien, gezellige jachthavens, bakken geschiedenis, lekker eten en drinken, en dat alles terwijl jouw drijvend hotel je voorziet van alle comfort en luxe... Klinkt dit je als muziek in de oren? Op onderstaande najaarsreizen van telkens zeven dagen neemt Seabourn je mee naar de Griekse en Turkse kust.

Lus langs de Griekse eilanden en Efeze

In Piraeus bewonder je de ontelbare cruiseschepen en ferry’s die hier voor anker liggen, ideaal om je helemaal voor te bereiden op het cruiseleven. Vervolgens vaar je door naar twee prachtige eilanden die je, elk op hun manier, laten kennismaken met het leven op een Grieks eiland. Op Kreta meer je aan in Agios Nikolaos, een charmant wit dorpje vol restaurants, cafeetjes en winkels. Een dag later kom je aan op het eiland Patmos, met een prachtig klooster dat behoort tot het Unesco-werelderfgoed.

Van hieruit brengt de Seabourn Ovation je naar het Turkse Kusadasi, met de ruïnes van Efeze als absolute topper, en Cesme, een mooie badplaats met een knap middeleeuws kasteel. Ook Mykonos staat op de planning, net als Skiathos, een niet te missen toevoeging aan de Seabourn-cruises. Een terugreis naar Piraeus maakt de rondvaart compleet.

Ontdek deze cruise

Griekse eilanden, de Dardanellen en de Gouden Hoorn in Istanbul

Na jouw vertrek in Piraeus vaar je meteen door naar Patmos met zijn prachtige klooster, waarna je een bezoek brengt aan het witte stadje Agios Nikolaos op Kreta. Terwijl je je een weg baant door de Egeïsche Zee en de vele Griekse eilanden, vaar je door naar de Turkse westkust en de badplaats Kusadasi, de toegangspoort tot de ruïnes van Efeze, waar je een exclusief bezoek brengt aan delen die normaal gezien afgesloten zijn voor het publiek.

Na stops op Mykonos en Skiathos zet je voor het eerst voet aan wal in Turkije. Bozcaada is een heerlijk onbekend eiland met een doorgedreven wijncultuur, ideaal voor de levensgenieter. Eindigen doe je in het karaktervolle Istanbul, waar je de restanten van het Ottomaanse Rijk, het Romeinse Rijk en het vroege christendom terugvindt.

Ontdek deze cruise

Tussen twee continenten in

Op deze zevendaagse cruise vertrek je vanuit Istanbul, de enige stad ter wereld die op twee verschillende continenten ligt. Bewonder de minaretten en koepels die de skyline van de stad bepalen terwijl je richting de Dardanellen en Myrina vaart. Dit ruige vulkanische eiland heeft een speciale plek in de Griekse mythologie: hier verbleef Hephaistos, de god van de smeedkunst. Met ook een bezoek aan de verrassend charmante badplaats Cesme en het historische en tegelijkertijd moderne Bodrum op het programma, ontdek je op enkele dagen tijd enkele van de mooiste plekjes van de Turkse Rivièra.

Vervolgens trek je naar Griekenland, meer bepaald naar het eiland Rhodos, dat uitpakt met een fascinerende architecturale geschiedenis. Onder meer de Kolossus van Rhodos, een van de zeven klassieke wereldwonderen, zou hier gestaan hebben. Dat ook de Kretenzische Zee heel wat pittoreske plekjes kent, spreekt voor zich. Je vaart door naar Santorini en Spetses en geniet van het goede leven. Jouw reis eindigt in Piraeus, waar een zij-uitstap naar Athene altijd een optie is.

Ontdek deze cruise

Cruisen op maat

In luxerederij Seabourn vind je de ideale partner om de Middellandse Zee te ontdekken: je vaart van bekende plekken naar onontgonnen parels en van kleine kuststadjes naar iconische steden. Tijdens de cruise kan je dagelijks kiezen uit tal van activiteiten, zoals een bezoek aan een museum, culinaire uitstapjes, wijntastings, een jeepsafari, enzovoort. Tijdens een van deze activiteiten leer je deze mooie plekjes bovendien op jouw eigen tempo kennen.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze of andere cruises van Seabourn? Op hun website vind je alle informatie.

 

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord