Terug naar overzicht

Reizen met kinderen: Phantasialand als beste pretpark

Pretparken enkel leuk tijdens de zomer? Think again! In de wintermaanden zijn er immers minder lange wachttijden en heb je dus dubbel zoveel tijd om ze te ontdekken. Wij namen de proef op de som en trokken met twee negenjarigen naar het Duitse Phantasialand.

  • Nona Heremans
    Tekst & foto'sNona Heremans

Plopsaland in het westen, De Efteling in het noorden, Disneyland in het zuiden. En toch ligt het - naar mijn mening - leukste pretpark van Europa ten oosten van ons land, op zo'n twee uur rijden van Brussel. Samen met mijn zus, haar dochter van negen en een vriendinnetje mag ik Phantasialand ontdekken. Naar dit pretpark trek je niet voor de bekende figuren, sprookjes of uit nostalgie, wél voor de in totaal zeven thematische werelden. Dankzij de uitgekiende details, aangepaste muziek en smakelijke eetkraampjes, waan je je bijna écht in Azië, Afrika of Mexico.

Vliegensvlug

Naast de zes reeds bestaande thematische werelden, opende in september 2020 Rookburgh. In deze mini-stad ontdek je het Berlijn van de jaren 20. Alles werd er - net zoals in de rest van het park - tot in de kleinste details uitgewerkt. De pintjes op de tafels, de kolen langs de muur en de rook uit de grond, het lijkt wel alsof de fabrieksarbeiders nog maar nét de hoek om zijn. Waar je niet omheeg kunt in Rookburgh, is de spectaculaire attractie FLY. Deze rollercoaster werd speciaal voor Phantasialand ontworpen. Zoals de naam al doet vermoeden, bootst FLY zo goed mogelijk het échte gevoel van vliegen na. Eens vertrokken kantelt je stoeltje, waardoor je horizontaal komt te hangen. Niet voor softies, maar wel écht de moeite waard! Tip: probeer deze attractie op verschillende tijdstippen. Zo is de ervaring compleet anders doorheen de dag, dan wanneer het begint te schemeren en de vele lichtjes in het park aan zijn.

 

wegdromen

Je vliegt met FLY ook door een deel van het Charles Lindbergh-hotel, een van de drie hotels in het park. De naam van het hotel verwijst naar de gelijknamige Amerikaanse vliegpionier, die als een van de eersten in 1927 de Atlantische Oceaan overvloog. Het hele hotel staat in het teken van deze buitengewone vliegreis. Aan de check-in balie liggen oude valiezen en de kamers werden ingericht als aeronautcabines, inclusief pilotenbril. Om de ervaring compleet te maken, krijg je een mooi logboek met alle nodige informatie en ticketjes vooraf. Geen idee wie zich uiteindelijk het meeste geamuseerd heeft: mijn zus en ik, of de twee negenjarigen die we meehadden ... 

 

Praktisch

Een standaard dagticket voor Phantasialand kost € 54,50. Voor een ticket tijdens de week en voor kinderen tussen vier en elf jaar betaal je € 44,50. Reken voor een overnachting in hotel Charles Lindbergh zo'n € 399 doorheen de week voor twee personen, € 449 en € 479 op vrijdag en zaterdag. Hierbij zijn ook een driegangenmenu en ontbijt in restaurant Uhrwerk inbegrepen en twee dagen toegang tot het park. Plan je een weekendje weg met jonge kinderen? Dan raden we aan om in een van de andere hotels (Hotel Ling Bao in het Aziatische deel of Hotel Matamba in de Afrikaanse wereld) te overnachten.

Info

phantasialand.de

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord