Terug naar overzicht

's Werelds langste wandelpad volgt de Engelse kustlijn

Wie houdt van actieve wandelvakanties, impressionante kustlijnen, verrassende steden en gezellige dorpjes, zit goed in Engeland. Daar opent later dit jaar de England Coastal Path National Trail, een wandelroute van maar liefst 4.500 km lang die langs de volledige Engelse kust loopt.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Dat Engeland een vaak ondergewaardeerd wandelparadijs is, hadden we je al eens verteld, maar binnenkort gaan ze er nog een stapje verder en wordt de England Coast Path geopend, een ononderbroken wandelroute die je langs de volledige Engelse kust brengt. Het pad zal maar liefst 4.500 km lang zijn en wordt daarmee het langste wandelpad ter wereld. 

De England Coast Path zal bestaan uit oude trails die een opknapbeurt en nieuwe bewegwijzering kregen, aangevuld met nieuwe routes. Het pad werd zo ontworpen dat de getijden geen invloed zullen hebben op het traject, en bovendien zal de route toegankelijk zijn voor elk type wandelaar.

Het resultaat moet een gevarieerd wandelpad worden, waarop verrassende zandstranden en indrukwekkende steile kliffen elkaar afwisselen, en waarbij je kennismaakt met steden die heel wat toeristen nog niet kennen, zoals Blackpool, Portsmouth en Southampton.

Naar aanleiding van de opening van de England Coast Path werd 2021 bovendien uitgeroepen tot 'Year of the English Coast', met tal van events die georganiseerd worden

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord