Terug naar overzicht

Shoppen zoals een Parisienne

Shoppen in Parijs is overweldigend. Het aanbod aan eigenzinnige winkels is groot en de lichtstad heeft zoveel te bieden dat kiezen een beetje verliezen wordt… maar je hebt dan wel een excuus om nog eens terug te gaan. Wij delen graag een aantal van onze favorieten om je op weg te helpen. Trek die sneakers aan, stippel je route uit en shop till you drop.

  • Tine Hemeryck
    TekstTine Hemeryck
  • Autour du Monde

Home autour du monde is de woonwinkel uit de Bensimon-stal, ze hebben een interieurselectie om vingers en duimen bij af te likken. De kledij en accessoires van het label shop je in Autour du monde, de favoriete kunst van eigenaar Serge Bensimon kan je bewonderen in Gallery en een eigenzinnige selectie boeken vind je in de Design Bookstore Artazart. Je stapt een compleet andere wereld binnen, eens voorbij de knaloranje gevel. Voor exclusieve boeken vol kunst, fotografie, mode en grafisch design moet je hier zijn, je komt ogen tekort! De verschillende winkels liggen verspreid over Parijs, check voor vertrek zeker even de adressen.

Een oude bekende is ongetwijfeld Le BHV Marais, de enige echte Parijse department store. In het hartje van de wijk Le Marais lokt deze kranige dame al sinds 1856 duizenden bezoekers per dag op zoek naar een pan van Le Creuset, een designerjurkje of een heerlijke kop koffie met een exclusief gebakje. Het aanbod is ongelooflijk gevarieerd zoals het een echte department store betaamt. Ideaal voor shoppers met weinig tijd en het blijft één van de favoriete adressen van de Parijzenaars.

  • Merci Merci

Bij Fleux, met winkels op twee huisnummers in dezelfde straat, vergaap je je aan de grote Scandinavische merken maar kan je ook terecht voor een klein exclusief cadeautje of een mat of servetten of servies of lampen of … alles eigenlijk. Een waar shopping walhalla voor de liefhebber van lichtvoetig design met een knipoog. Wie niet snel genoeg in Parijs geraakt om aan zijn designwensen te voldoen, alles is ook online te koop in een overzichtelijke webshop.

Bis Boutique Solidaire is een tweedehands winkel buiten categorie. Ze verkopen enkel unieke tweedehands stukken dankzij de zorgvuldige selectie van de eigenares, een voormalige ontwerpster costumière. Ze engageren zich op vlak van milieu, tewerkstelling en solidariteit, je shopt er ongebreideld zonder schuldgevoel. Wie weet tik je er net dat ene designerstuk op de kop waar je al zo lang naar zoekt.

Merci is een concept store avant la lettre en combineert al sinds 2009 mode, design, interieurspullen en lekker eten & drinken. In de voormalige behangpapierfabriek geniet je op meer dan 1500 m2 van een uitgekiende selectie topproducten. Beginnende ontwerpers krijgen hier een uniek platform en hun input zorgt voor steeds wisselende collecties en nieuwigheden. Regelmatig binnenspringen is dan ook het devies! En lukt dat niet, ook op hun webshop kan je winkelen tot je erbij neervalt… in de zetel.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord