Terug naar overzicht

Tip in België: Ieper

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Ieper, ‘de vredesstad’, kent een woelige oorlogsgeschiedenis. De stad is altijd uit de handen van de Duitsers weten te blijven tijdens WOI maar is nooit ontsnapt aan het geweld dat een oorlog met zich meebrengt. Dat is meer dan honderd jaar later nog altijd zichtbaar aan de vele monumenten, loopgraven en kerkhoven die rond de stad verspreid liggen. In Flanders Field museum krijgt je een duidelijk en interessant overzicht van de Grote Oorlog en zijn gevolgen. Dit museum is gevestigd in de oude Lakenhallen op de Grote Markt, je kunt er niet naast kijken. De grootste stad van de Westhoek heeft daarnaast ook een historisch centrum waar je uitstekend kan winkelen. Meer info via www.toerismeieper.be.

Insider tip: Tijdens de Eerste Wereldoorlog liep het front in een boog rond de stad, ook wel de Ieperboog genoemd. Nu kan je op de drie verschillende instappunten aan deze boog terecht voor informatie en wandelingen door het gebied. Meer info via www.flandersfields.be.

Logeren in de buurt: Bed in Boat is een volledige boot die je kan huren voor een uniek verblijf in Ieper. De boot heeft vier tweepersoonskamers, twee badkamers, een keuken en gezellige zithoek. Vanaf €800 per weekend, reserveren via www.bedinboat.be.

Eten in de buurt: In het hippe Dépot worden voornamelijk biologische en ecologische gerechten geserveerd. Je kan er alles kopen wat je er vindt want het restaurant is tegelijkertijd een decoratiewinkel. Meer info via www.depotieper.be.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord