Terug naar overzicht

Tip in België: Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

De Antwerpenaren mogen terecht trots zijn op hun Onze-Lieve-Vrouwekathedraal want het is een van de grootste gotische kerken van Europa. Bijna 170 jaar werd er aan de gigantische kathedraal en haar Noordertoren gebouwd. In 1521 was het bouwwerk uiteindelijk af en verscheen de 123 m hoge kathedraal boven de stad. Binnenin hangen verschillende bekende en minder bekende kunstwerken. De Kruisafname van Rubens is een van de bekendste doeken die ertussen hangt. Ook het altaar, de kapellen, glasramen en meubilair zijn stuk voor stuk kunstschatten. Van boven op de toren heb je een indrukwekkend zicht over de rest van Antwerpen. Meer info via www.dekathedraal.be.

Kostprijs: Volwassenen €8, Senioren & studenten €6, jonger dan 18 jaar of inwoner van de provincie Antwerpen gratis.

Reserveren: Dagelijks worden er op vaste uren rondleidingen georganiseerd. Je hoeft deze niet op voorhand te reserveren. Check de website op voorhand voor de juiste uren.

Insider tip: Combineer je bezoek aan de kathedraal met het Rubens Huis. In het pand, niet ver van de kathedraal, zie je naast verschillende werken van Rubens ook hoe hij er geleefd heeft. Meer info via www.rubenshuis.be.

Logeren in de buurt: Loft O zijn twee knappe lofts ontworpen en verhuurd door een Antwerpse architect. De kleinste loft kan tot zes personen verwelkomen en de grootste zelfs acht personen. Vanop het dak heb je een indrukwekkend 360° uitzicht. Vanaf €203 per nacht, reserveren via www.loft-o.com.

Eten in de buurt: In restaurant Ras eet je in een stijlvol restaurant vlak aan het water. Door de enorme ramen heb je vanaf elke tafel zicht over de Schelde. De vaste menukaart bestaat voornamelijk uit klassieke maar verfijnde gerechten. Meer info via www.ras.today.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord