Terug naar overzicht

Vakantie met kinderen, waar moet je rekening mee houden

Geschreven met branded content van Vakantiedeals.be

Bijna iedereen kijkt reikhalzend uit naar de vakantie. Maar waar ga je naartoe? Als je geen kinderen hebt is het niet zo moeilijk om een vakantiebestemming te kiezen. Je gooit je spullen in de koffer en weg ben je. Maar als je eenmaal kinderen hebt, gaat dat niet meer zo makkelijk. Je moet met veel meer dingen rekening houden, zoals het klimaat, de reisafstand en de activiteiten die er te doen zijn. We hebben de belangrijkste dingen op een rijtje gezet waarmee je rekening moet houden als je op vakantie gaat met kinderen. 

 

  • © Pexels - Umut Kaya

Wanneer ga je op vakantie

Als je kinderen pas geboren zijn kun je nog buiten de schoolvakanties op vakantie. Maar zodra kinderen leerplichtig zijn als ze 5 jaar oud zijn is dat niet meer mogelijk. Je zult al snel merken dat reizen boeken tijdens de schoolvakanties anders is dan je gewend bent. Ondanks dat er ook voor de schoolvakanties aanbiedingen te vinden zijn zal de prijs gemiddeld hoger zijn. En omdat je reist in het hoogseizoen moet je ook rekening houden met meer toeristen. Houdt de aanbiedingen goed in de gaten en lees je goed in over de bestemming en de drukte zodat je weet waar je aan toe bent. 

Pas je vakantie aan op de leeftijd van je kinderen

Het is aan te raden om pas met een baby op vakantie te gaan als het kindje minimaal 3 maanden oud is. Houd er wel rekening mee dat je heel veel spullen nodig hebt. Denk hierbij aan een babybedje, luiers, een kinderwagen, flesjes, voeding en nog veel meer. Als je kinderen wat ouder worden heb je veel minder spullen nodig. Dat maakt je een stuk flexibeler als het gaat om de bestemming. Schoolgaande kinderen kunnen bijvoorbeeld zonder problemen mee op vliegvakantie.

Kies de juiste bestemming 

Ben je avontuurlijk aangelegd dan is er een kans dat je overweegt om met de kinderen een verre reis te boeken. Maar houd er rekening mee dat het leven er in die landen heel anders uitziet. In tropische landen heb je bijvoorbeeld kans op de door muggen overdraagbare ziektes zoals malaria. Daarnaast liggen oververhitting, uitdroging en reizigersdiarree altijd op de loer.

Dat is voor volwassenen al vervelend, maar voor kinderen kan het extra naar en zelfs gevaarlijk zijn. Een tip is om een georganiseerde familiereis te boeken, waardoor je de juiste informatie en begeleiding krijgt. 

Kies de juiste accommodatie 

Heb je een mooie vakantiebestemming gevonden dan is het tijd om een goede accommodatie te vinden. Kies een accommodatie die geschikt is voor kinderen en bijvoorbeeld een kinderbedje en kinderstoel ter beschikking heeft. Lees daarnaast goed de reviews door, want met jonge kinderen wil je niet naast een drukke discotheek zitten en met jongvolwassenen misschien juist wel. 

Goed voorbereid is het halve werk

Het is heel leuk om met kinderen op vakantie te gaan, maar het kan je ook flink wat kopzorgen opleveren. Zorg dat je deze tips volgt en goed voorbereid op pad gaat, of je nu naar Hasselt gaat of naar de tropen vliegt. Op die manier kun je met een gerust hart de deur achter je dichttrekken en genieten van een onvergetelijke vakantie met het hele gezin.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord