Terug naar overzicht

Hasselt met kinderen: 5 tips

Een nieuw weekend staat voor de deur. Tijd voor avontuur, ontspanning én plezier. En waarom zou je het ver gaan zoeken als je toerist in eigen land kan spelen? Hieronder vind je verschillende redenen waarom Hasselt het perfecte uitje is voor het hele gezin.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Groen, groener, groenst

Wie Hasselt zegt, zegt shoppen of jenever. Maar de bruisende stad heeft nog véél meer te bieden. Doe die wandelschoenen maar aan en trek eropuit in de Japanse Tuin. Niet alleen de fauna en flora, maar ook de gidswandelingen, workshops en kinderzoektochten zijn de moeite waard om naar de Japanse Tuin te komen. Neem de gratis wandelgids aan de inkom en wandel samen over de zigzagbrug en de stapstenen langs de drakenpoort. Loop je helemaal tot aan het keienstrand, kan je zelfs de koi's voederen. Tip: neem voor jezelf en de kids ook een snackje mee, want hier bieden ze geen drank- en eetgelegenheden aan. 

Naast de Japanse Tuin heeft de Limburgse stad nog veel meer andere natuurgebieden in zijn mars. Denk maar aan Domein Kiewit waar je prachtig kan wandelen. Extra kinderplezier wordt gegarandeerd dankzij het speelbos, de kinderboerderij en een spannend ontdekkingsparcours.

2. Springen, gillen, gieren

Hou je meer van avontuur en hebben je kinderen nood om eens volledig uit de bol te gaan? Dan is een bezoekje aan Jumpsquare, hét trampolineparadijs, iets voor jou. Jumpen is niet alleen gezond, maar ook verademend én voor iedereen. Houd je dus zeker niet in even zelf wat stoom af te laten!

Om te gillen en te gieren ben je dan weer bij Plopsa Indoor aan het juiste adres. Het betoverende park is een hele belevenis op zich en slechts op 8 minuutjes met de auto vanuit het nieuwe B&B hotel in de stad. 

3. Een streepje kunst en een vleugje geschiedenis

Als hoofdstad van de provincie Limburg heeft Hasselt natuurlijk ook veel cultureel erfgoed en musea om te bezichtigen. Tijdens de KunstRoute wandel je langs unieke kunst in de stad. Je kids kijken zeker hun ogen uit! Tijdens de Hasseltse Heldentocht helpen historische figuren als Hendrik van Veldeke en Kolonel Dusart kinderen de weg te vinden naar een echte schat. De KunstRoute en schatkaart kan je gratis afhalen bij Visit Hasselt.

4. Waar gaan we eten?

Na een dag ravotten de prangende vraag die op elk kind zijn lippen ligt. Gelukkig heb je in Hasselt keuze genoeg aan gezellige bars en restaurants. Zin in Mexicaans? Het zuiderse restaurant Amigos is the place to be om smakelijk te onthaasten. Twee jeugdvrienden laten je kennismaken met de Latijns-Amerikaanse keuken.

Eerder fan van vegetarisch, veganistisch en plantaardig? Dan is restaurant De Levensboom meer jouw ding. Gebaseerd op het seizoen van het moment nemen ze je mee op een verrassingstocht door hun plantaardige keuken. Wie liever gaat voor een brasserie kan terecht bij De Boulevard waar je heerlijke Belgische klassiekers vind. Hier hebben ze ook een uitgebreid kindermenu voor de allerkleinste. Meer leuke adresjes vind je via visithasselt.be

5. Overnachten in Hasselt

Bij een weekendje weg hoort natuurlijk ook een plek om te overnachten. Het makkelijk bereikbare B&B HOTEL in Hasselt is de perfecte verblijfplaats voor het hele gezin. Het hotel heeft 92 comfortabele kamers, van éénpersoons- tot vierpersoons familiekamer. De dikke muren van het voormalig klooster helpen om al het reilen en zeilen binnen de kamers te houden, dus een reisje met de kinderen mag best wat rumoerig worden. De moderne inrichting biedt een mooi contrast met de historie van het pand en de airconditioning houdt jullie koel op warme dagen. De queensize bedden zijn opgemaakt met heerlijke B&B by Bultex-matrassen en Franse kwaliteit hoofdkussens, net wat je nodig hebt dus na een actieve dag in de stad. Een flatscreen-tv met Chromecast en gratis onbeperkte wifi zorgen ervoor dat jullie de dag kunnen afsluiten met een filmavondje.

De dag goed beginnen? Dat doe je natuurlijk met een stevig en lekker ontbijt in hun kleurrijke ontbijtruimte. Voor elke lekkerbek wat wils. In het hotel kan je genieten van een compleet ontbijt met kwaliteitsproducten. De bar van het hotel verwelkomt je na een dagje Hasselt om neer te ploffen in de fluwelen stoelen en weg te dromen van het funky behang. Vergeet trouwens zeker je viervoeter niet mee te brengen, want die wordt hier ook beschouwd als deel van de familie! 

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord