Terug naar overzicht

3x kindvriendelijk wandelen in Mechelen

  • Layla Aerts

Dat Mechelen dé kindvriendelijkste stad van ons land is, wisten we al. Met deze drie wandelingen ontdek je Mechelen op een andere én speelse manier. 

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Met Natte Voeten-wandeling

De Met natte voeten-wandeling leidt je via de Dijle langs alle hoeken van de stad. Starten doe je bij het gebouw van Lamot aan de Vismarkt, om daarna een heel stuk over het Dijlepad net boven het water te lopen. De wandeling staat beschreven in een boekje dat je voor 3 euro koopt bij de toeristische dienst. 

© Koen Pattyn

2. Van Arend tot Zwaluw-wandeling

In hetzelfde boekje als de Met natte voeten-wandeling vind je deze route, die je langs alle belangrijke plaatsen in de stad loodst en start op de Grote Markt. Onderweg passeer je langs speeltuinen, doe-dingen en opdrachtjes. De beestige tocht neemt ongeveer een halve dag in beslag.

3. Kinderkunstroute

Tien elektriciteitskasten in de stad kregen een make-over en zijn nu minikunstwerken. De creaties zijn gebaseerd op bestaande schilderijen, maar kregen een originele twist. Alle werken zijn afkomstig uit het boek Grote kunst voor kleine kenners van Thaïs Vanderheyden. De mascotte van Mechelen Kinderstad, Rommy Rombouts, zit trouwens in elk kunstwerk verstopt. Zoeken maar!

© Visit Mechelen

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord