Terug naar overzicht

Van gocarts tot vuile spaghettimonden: 24u in Oostende met een zesjarige

 • Nick Decombel

Of mijn zoon Dex en ik een dag en een nacht naar Oostende willen? Met als uitvalsbasis het prachtige appartement HOME by Lily? Dat moeten de collega's van O Dierbaar België ons geen twee keer vragen, want wij zijn op z'n zachtst gezegd fan van de Koningin der Badsteden. En dus rijden we op een stralende zaterdag kustwaarts voor 24u met de gocarts rijden, zandkastelen bouwen en vooral ... genieten met z'n twee!

 • Birte Govarts
  TekstBirte Govarts
 • Nick Decombel

In 2020 besloot Ellen Distave, eigenares van Lily Oostende, een vakantie-appartement in te richten in een pand van haar vader in de Oostendse Madridstraat. Het resultaat is HOME by Lily, een logeeradres om U tegen te zeggen. Het appartement bestaat uit een keuken, ruime woonkamer, twee slaapkamers en een badkamer (mét bad, altijd een plus als je 't mij vraagt), allemaal met veel smaak ingericht. Maar écht: het is een feest voor het oog om het appartement te verkennen en ik besluit ei zo na om gewoon 24 uur binnen te blijven. 't Is maar dat zoonlief staat te zeuren om naar het strand te gaan. Okéééééé dan ...

 • Birte Govarts

Eerste stop(s): Lily en co

Ik besluit Dex' geduld nog iéts langer op de proef te stellen door hem eerst mee te nemen naar Ellens winkel: Lily Oostende. Hier koop je de mooiste kleren van merken als Samsøe & Samsøe, Selected Femme en O My Bag. Ik houd het bij een muts en een paar sokken en geef mezelf een mentaal schouderklopje ... tot ik The Living Room, de brocantewinkel om de hoek, spot. En meer bepaald een prachtige West-Germanyvaas die bij The Living Room in de etalage staat en mijn naam lijkt uit te schreeuwen. Ik ga overstag en met een vol hart en een iéts minder volle portemonnee zet ik even later samen met Dex koers naar de dijk. Om zijn geduld te belonen, gaan we naar de dichtsbijzijnde gocartverhuur. Dex kiest zijn favoriete gocart - eentje met stoere vlammen erop - en het volgende uur sjeest hij door de winterzon over de zeedijk. Dat heet dan gelukkig zijn...

There’s always room for spaghetti

Wanneer we helemaal uitgeshopt - ik stop nog even bij Ferm Clothing in de Vlaanderenstraat - en gegocart zijn, trekken we naar Bavet. Hier kun je in de schaduw van het Kursaal de lekkerste spaghetti eten in een relax kader. Ik kies een Bavet Special - oftewel spaghetti met pikante bolognaisesaus -, Dex een kinderspaghetti. En aangezien mijn ogen (alweer) groter zijn dan mijn mond, keer ik een uurtje later mét een doggy bag terug naar HOME by Lily. Van een geslaagde eerste dag gesproken!

 • Nick Decombel

Stevige portie nostalgie

De volgende ochtend begeven we ons naar het Leopoldpark. In het hart van het park ligt Chalet Minigolf, een minigolfparcours met 21 holes. Je betaalt €5 per volwassene en €4 per kind. Zeer schappelijk, want we zijn hier een halve dag zoet ... maar dat kan ook iets te maken hebben met onze erbarmelijke oog-handcoördinatie. Je kunt bij Chalet Minigolf ook iets drinken of een hapje eten, maar wij opteren voor het nabijgelegen De Grote Post. Dat is een cultuurcentrum waar je in het CultuurCafé ook héérlijk kunt eten. Dex kiest garnaalkroketjes, ik taco's met pulled chicken en beide gerechten zijn om duimen en vingers (en ook nog je bord) bij af te likken.

 • Birte Govarts

Last but not least

Om ons verblijf in Oostende af te sluiten, gaan we naar het strand om zandkastelen te bouwen. Veel valt daar verder niet over te vertellen, buiten dat een van ons bij het terugkeren helemaal nat is en de ander drie dagen later nog zand uit haar ondergoed haalt. Oostende, je bent prachtig en we keren binnenkort met véél plezier terug! 

Meer info vind je op visitoostende.be.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

 • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
 • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
 • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord