Terug naar overzicht

Verlichting in en rond de camper: advies van de reisexpert

Geschreven met branded content van Lampdirect

Het leven op de open weg is een droom die velen van ons koesteren. Er gaat niets boven de vrijheid en het avontuur van reizen in een camper. Maar om die ervaring echt te kunnen waarderen, is het essentieel om aandacht te schenken aan sommige, vaak over het hoofd geziene, aspecten van het camperleven. Een voorbeeld hiervan is de verlichting. Met de juiste verlichting kan jouw camper zowel praktisch als gezellig zijn, wat bijdraagt aan je algehele comfort én de veiligheid tijdens jouw reisavontuur

  • © Pexels - PNW Production

Gezellige en functionele verlichting in een camper

Stel je voor, je rijdt naar een schilderachtige kampeerplaats aan de rand van een rustig meer in Zwitserland. Je hebt een lange dag achter de rug, gevuld met sightseeing en avontuur. Na een smakelijk diner onder de sterren wil je de avond afsluiten met een goed boek in het gezellige comfort van je camper. Dit is waar goede verlichting een wereld van verschil maakt. Het is belangrijk om na te denken over de helderheid en de kleurtemperatuur. Je wilt waarschijnlijk heldere lichten in het keukentje om veilig te kunnen koken, maar zachtere en warmere verlichting in het slaapgedeelte. Zo geniet je er van een gezellige en ontspannende sfeer. Door verschillende soorten lampen met elkaar te combineren, kun je ervoor zorgen dat je voor elke situatie de juiste sfeer en verlichting te pakken hebt.

Aandacht voor goede buitenverlichting

Vergeet niet om buitenverlichting in overweging te nemen. Het hebben van een goed verlichte buitenruimte is zeker bij late aankomsten op je kampeerplek cruciaal. Het draagt bij aan de veiligheid als het donker is. En het voegt ook iets toe aan het algehele comfort van de buitenruimte. Het plaatsen van veiligheidsverlichting, zoals verlichting die wordt geactiveerd door beweging in de buurt van de camper, is zeker een goed idee. Dit kan niet alleen handig zijn voor nachtelijke uitstapjes, want het is ook een afschrikmiddel voor potentiële indringers. Zeker als je rond de camper wat gerief hebt staan, kan verlichting met een bewegingssensor erg nuttig zijn. Dergelijke bewegingssensoren kun je onder meer verkrijgen bij Lampdirect. Je kunt ook kiezen voor een lamp met een ingebouwde sensor.

Wees flexibel met de verlichting

Verlichting met dimmers en verstelbare lampen kunnen je helpen om de lichtniveaus aan jouw behoeften aan te passen. Zo kun je genieten van een filmavond met gedimde lichten, van een helder verlichte ruimte voor het spelen van een bordspel of van een zachte nachtlamp voor die late, nachtelijke snack. Flexibele verlichting betekent daarnaast dat je het licht eenvoudig met je mee kunt nemen. Zorg er met andere woorden voor dat je altijd zaklampen en/of hoofdlampen bij de hand hebt, zodat je 's nachts je weg vindt of eenvoudig problemen aan de camper kunt verhelpen. Oplaadbare zaklampen zijn erg handig, zodat je nooit zonder licht komt te zitten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een zaklamp met batterijen. Kies dan voor oplaadbare batterijen en neem zeker een batterijlader mee. Een laatste alternatief is een campingzaklamp met een zonnepaneeltje. Deze zaklamp kan je dan overdag opladen.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord